Cresterea copilului

#alimentatie #alimentatie sarcina #bebelusi obezi #obiceiuri sarcina

Mananci pentru doi? Copilul tau ar putea fi obez

Bucuriile alimentare pe care tu ti le permiti in timpul sarcinii ar putea sa-i dauneze bebelusului tau, avertizeaza cercetatorii. Potrivit unui studiu, bebelusii ai caror mame s-au hranit cat "pentru doi" in timpul sarcinii prezinta riscul de a dezvolta obezitate.

Pentru unele femei, sarcina este sansa de a-si indeplini toate poftele culinare fara a se simti vinovate pentru acest lucru. Insa faptul ca mananci mai mult poate afecta bebelusul pe termen lung, potrivit Daily Mail.

Infantii sunt predispusi de aproape trei ori sa fie mai mari, mai grei si sa aiba mai multe straturi de grasime in corp in cazul in care mamele lor au luat prea mult in greutate pe cand sarcina era la inceput, avertizeaza cercetatorii.

Riscul este mai mic la acele mame care evita sa manance foarte mult ori care isi dau frau liber poftelor culinare mai aproape de perioada in care trebuie sa nasca.

Acest lucru, afirma doctorul Margie Davenport, autorul studiului, este un semnal de alarma pentru toate viitoarele mamici care, pe termen lung, isi expun bebelusul la un risc inutil. "Nou-nascutii care sunt mai mari la nastere tind sa devina copii mai mari, iar acest lucru creeaza un risc ca ei sa se dezvolte in micuti supraponderali si obezi", a declarat doctorul Davenport.

Riscul este de trei ori mai mare

Pentru a ajunge la aceste concluzii, publicate in revista americana de Obstetrica si Ginecologie, cercetatorul a analizat datele provenite de la 172 de femei insarcinate din Ontario, Canada, intre anii 1995 si 2011. Mai mult de jumatate dintre ele s-au ingrasat excesiv in timpul sarcinii, in pofida sfaturilor de sanatate si exercitiilor fizice tinute.

Astfel, mamele care au castigat in greutate in prima jumatate a sarcinii au fost predispuse de aproape trei ori sa dea nastere unor copii mai mari si mai grei, al caror procent de grasime din corp era mai mare de 14%.

"Viitoarele mame si specialistii in sanatate trebuie sa fie constienti de regulile in ceea ce priveste greutatea in sarcina si sa le urmeze pentru a avea o sarcina buna si un bebelus sanatos", a mai afirmat cercetatorul.

Studiul acesta poate fi corelat cu ultimele rezultate expuse de cercetatorii spanioli, potrivit carora o miscare vioaie, de trei ori pe saptamana, poate reduce cu 50% riscul de a naste un copil mare. Astfel, pericolul de a naste prin cezariana este diminuat.

Sursa foto: askamum.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului