Cresterea copilului

#parinti #copii #sfaturi parinti # parinti ocupati

Managementul timpului: sfaturi pretioase pentru parintii ocupati

Atunci cand fiecare zi din saptamana se imparte intre cresterea copiilor si un job full time, timpul devine o resursa extrem de pretioasa, care trebuie consumata cu grija. Daca te regasesti in categoria parintilor foarte ocupati, iata cateva modalitati prin care poti sa-ti dozezi mai eficient timpul.

Dimineata

Cumpara-ti un filtru de cafea programabil. Este ceva mai scump decat unul obisnuit, dar in acest fel te vei asigura ca nu mai pierzi cateva minute in fiecare dimineata pregatind indragita si indispensabila cafea. Seara, ii pui apa si cafeaua necesara, iar dimineata, la prima ora, o ai gata.

Incurajeaza competitia intre copii. Dimineata, niciun copil nu are chef sa se imbrace si sa mearga la scoala sau la gradinita. Toti vor sa doarma mai mult, de preferat pana la pranz. Aici se pierd minute bune, asa ca o idee buna este cea in care ii provoci pe micuti la un concurs. Cine se imbraca primul sau cine se spala mai repede pe dinti etc. castiga un premiu (fie el si pur simbolic)!

In cursul zilei

Cumpara de pe internet. O buna modalitate prin care poti sa economiesti timp este aceea de a cumpara produsele de care ai nevoie direct de pe internet. Exista nenumarate bacanii si magazine online care, in schimbul unui comision mic sau chiar inexistent, iti vor aduce acasa sau la birou lucrurile cumparate. Aici intra pamapersii, hartia de toaleta, servetelele etc.

Piata in pauza de pranz. Evita sa te mai opresti la bacania de cartier seara, atunci cand vii acasa, si profita de timpul liber de la pranz pentru a face piata. Nu trebuie sa iti incarci plasele de fructe si legume; opteaza doar pentru cateva lucruri esentiale pentru ziua respectiva.

Seara

Ia cina la birou. Chiar daca nu pare cea mai sanatoasa optiune si cu siguranta nu este nici cea mai ieftina, faptul ca vei manca la birou te va ajuta sa petreci mai mult timp cu cei mici dupa ce ati ajuns acasa.

Incurajeaza familia sa isi aranjeze hainele pentru a doua zi. Un alt mod de a avea mai mult timp la indemana este si acesta. Vorbeste cu toti membrii familiei tale si roaga-i pe fiecare sa isi scoata din dulap si sa isi aranjeze hainele cu care se vor imbraca a doua zi de cu seara.

sursa foto: mamaof3munchkins.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului