Cresterea copilului

#copii #mame #facebook #treaba

Mamele care stau acasa cu copiii fac mai putina treaba si stau mai mult pe Facebook

Mamele care aleg sa stea acasa si sa aiba grija de copii aloca mai putin timp pe zi sarcinilor casnice si mai mult timp activitatilor de relaxare, cum ar fi verificarea paginii de Facebook. Oricat de controversat ar suna, aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialisti de la Scoala de Sanatate Publica Arnold din cadrul Universitatii din Carolina de Sud (SUA).

Mai mult timp pe Facebook si in fata televizorului

Conform studiului, mamele care stau acasa cu copiii petrec, in medie, cu 25% mai mult timp in fata televizorului si pe Facebook, in defavoarea sarcinilor domestice. Astfel, in loc sa gateasca, sa faca ordine si curatenie in casa si sa se joace cu copiii, ele prefera activitatile sedentare, cum ar fi uitatul la televizor si verificarea retelelor de socializare.

Mamele nu isi neglijeaza copiii si nici casa

Acelasi studiu vine cu o completare importanta: chiar daca multe dintre mamele care stau acasa si au grija de copii se relaxeaza mai mult in timpul zilei, ele nu isi neglijeaza nici micutii, nici casa. Mai exact, mamele profita din plin de evolutia tehnologiei si de aparitia pe piata a electrocasnicelor si a gadgeturilor care le usureaza munca si le ajuta sa economiseasca timp.

Asadar, daca acum 20 de ani, mamele spalau hainele la mana, nu in masini automate, si erau nevoie sa dea cu matura, in loc sa aspire rapid, este de la sine inteles de ce ajungeau sa aiba foarte putin timp pentru relaxare. In prezent, sarcinile casnice sunt mult mai usor de indeplinit, timpul de lucru s-a scurtat si asa reusesc mamicile cu copii mici sa se ocupe eficient si de casa, si de copii, si de ele.

In ultimii 45 de ani, timpul dedicat activitatilor casnice s-a injumatatit

Autorul studiului, profesorul epidemiolog Edward Archer, de la Scoala de Sanatate Publica Arnold, sustine ca cercetarea lui se bazeaza pe analizarea activitatilor mamelor care stau acasa cu copiii. Cercetarea are la baza datele adunate pe parcursul a 45 de ani. In tot acest timp, activitatile fizice ale mamelor au cunoscut un declin, de la 30 de ore pe saptamana, la 14 ore pe saptamana.

Archer considera ca studiul sau poate fi un punct de plecare in analizarea anumitor probleme de sanatate actuale, cum ar fi obezitatea infantila si diabetul.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului