Potrivit anchetatorilor, copilul a fost lasat nesupravegheat si s-a apropiat de masina de spalat, care era amplasata pe o suprafata umeda, la aproximativ cinci metri de casa. Aparatul electrocasnic se afla intr-o stare precara, avand zone ruginite si fire electrice deteriorate, ceea ce a favorizat producerea tragediei.
„Din procesul-verbal de cercetare la fata locului a rezultat ca in curtea imobilului, in fata cladirii, la aproximativ 5 metri distanta, se afla o balta cu apa, loc unde a fost pozitionata masina de spalat rufe (aceasta a fost ulterior mutata de catre membrii familiei persoanei minore decedate). La coltul cladirii s-a identificat masina de spalat rufe de culoare alba, in stare precara, fiind ruginita in partea de jos, iar firele erau scoase din camasa de izolatie, fara a se observa insa fire lipsite complet de izolatie. Masina de spalat a fost alimentata din locuinta cu ajutorul unei role de curent de culoare neagra, care la prima vedere nu a prezentat fire de curent fara izolatie”, au precizat anchetatorii.
Instanta: „Mama ar fi trebuit sa stie ca un copil de 2 ani trebuie atent supravegheat”
In urma tragediei, ancheta a stabilit ca femeia, nascuta in 1987, este responsabila pentru neglijenta care a dus la moartea fetitei. Magistratii au considerat ca aceasta ar fi trebuit sa fie constienta de pericolul reprezentat de masina de spalat defecta si de faptul ca un copil atat de mic necesita supraveghere constanta.
„Experienta de viata acumulata cu cresterea celorlalti 6 copii ar fi trebuit sa fie suficienta pentru ca inculpata sa cunoasca faptul ca un copil in varsta de 2 ani trebuie atent supravegheat”, au subliniat judecatorii in motivarea sentintei.
Femeia nu are studii, un loc de munca si nici un partener de viata care sa o sprijine, crescand singura cei sase copii ramasi in viata. Desi pedeapsa de opt luni de inchisoare a fost suspendata, cazul ramane un tragic exemplu al pericolelor ascunse in gospodarii si al importantei supravegherii copiilor mici.