Cresterea copilului

Linie telefonica gratuita privind contraceptia si sanatatea vietii sexuale

Pentru prima oara in Romania, femeile pot apela o linie telefonica gratuita pentru informatii privind contraceptia si sanatatea vietii sexuale. De acum femeile pot obtine raspuns la orice intrebare care le framanata, apeland linia telefonica gratuita si confidentiala 0800 150 150, de luni pana vineri, intre orele 10 : 00 - 18: 00.

"Dragoste fara griji” dispune acum de un helpline gratuit, valabil in intreaga tara, la capatul caruia medici specialisti de planificare familiala iti dau solutii la problemele tale legate de contraceptie si viata sexuala. "Ce metoda contraceptiva ofera eficienta 100%? Cum trebuie sa ma protejez daca am trecut recent prin experienta unei intreruperi de sarcina? Ingrasa pilulele orale? Pot ramane insarcinata daca fac sex in timpul menstruatiei? Contraceptia de urgenta poate fi folosita ca o metoda contraceptiva curenta?” Si intrebarile tale nu se opresc aici.

Pentru a te bucura de o dragoste cu adevarat fara griji, tu, ca orice alta femeie din Romania, ai dreptul sa detii, in permanenta, informatiile cele mai corecte legate de sexualitate, contraceptie si sarcina. De aceea, am creat o linie telefonica gratuita de informare, la capatul careia vei gasi asistenta de specialitate. "Linii telefonice similare exista in alte tari europene si functioneaza de zeci de ani. Pentru prima oara in Romania, poti suna la helpline-ul nostru, pentru a verifica daca ceea ce stii TU in materie de contraceptie si educatie sexuala sunt informatii corecte si complete”, a declarat Borbala Koo, Director Executiv Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala. 0 800 150 150 este numarul de telefon la care femeile din Romania si partenerii lor pot afla de acum incolo raspunsuri asistate la intrebarile legate de contraceptia moderna si sanatatea vietii lor sexuale precum si adresele unor clinici sau cabinete de planificare familiala si ginecologie din intreaga tara. Linia telefonica 0 800 150 150 este o linie telefonica de informare, la nivel national. Serviciul este gratuit, in retelele de telefonie fixa si mobila si va fi disponibil de luni pana vineri, in intervalul orar 10: 00 - 18: 00.

Linia telefonica "Dragoste fara griji” este confidentiala. Poti lasa teama sau rusinea deoparte: medicii de planificare familiala care iti vor raspunde la apeluri sunt pregatiti sa respecte dreptul tau la intimitatea consultatiei "telefonice”. Vei gasi la capatul liniei nu numai medici de planificare familila, ci persoane dispuse sa te asculte si sa iti ofere solutii care sa te ajute sa depasesti impasurile din viata de cuplu. "Ganditi-va ce inseamna pentru o femeie sa stie ca la capatul celalalt al firului poate gasi un specialist de incredere, care ii poate raspunde la intrebarile care o nelinistesc: ce fac daca am avut un contact sexual neprotejat? Ce metoda contraceptiva mi se potriveste cel mai bine? Ce trebuie sa stiu inainte de a-mi incepe viata sexuala? Accesul la informatii corecte privind metodele contraceptive , modul corect de utilizare, igiena si contraceptia post-avort, este un drept fundamental al femeii din Romania, nu un lux inaccesibil sau un subiect tabu despre care sa evite sa vorbeasca din teama sau din rusine.” spune Borbala Koo, Director Executiv Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala. Medicii nostri de planificare familiala au abilitatea de a te ajuta sa iti intelegi nevoile tale, sunt dispusi sa te ajute, stiu sa te respecte, sunt impartiali si, mai mult, sunt, prin natura meseriei lor, nemoralizatori. Nu ai de ce sa iti faci griji! Nimeni nu te va condamna pentru ceea ce crezi/faci/simti: poti fi sigura ca in urma oricarui apel pe care il vei face GRATUIT la 0800 150 150 vei obtine informatii obiective si corecte pentru TINE si sanatatea vietii tale sexuale. Linia telefonica 0800 150 150 este lansata in cadrul campaniei "Dragoste fara griji”, o campanie de educatie sexuala initiata de organizatia non-guvernamentala Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) ca urmare a unor studii reprezentative ce au demonstrat in randul femeilor din Romania, nevoia si lipsa de informatie legata de contraceptia moderna si sanatatea reproducerii, in general.

Despre campania "Dragoste fara griji”

Campania "Dragoste fara griji” se adreseaza femeilor din mediul urban si rural (preponderent urban) cu varste cuprinse intre 15 - 49 ani. Pe durata unui an, campania se desfasoara in mai multe etape, in Bucuresti si in tara. Prima faza urmareste sa traga un semnal de alarma legat de numarul mare de avorturi si in acelasi timp sa vorbeasca despre usurinta cu care acesta poate fi prevenit. Femeile din Romania afla mai multe despre contraceptie, avort si riscurile acestuia prin intermediul spoturilor , machete in presa, prin intermediul website-ului www.dragostefaragriji.ro, prin materiale informative si evenimente speciale . Campania este un rezultat direct al studiului efectuat de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), in parteneriat cu GFK, realizat pe un esantion national reprezentativ de 1035 de femei, cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, conform caruia: 48% dintre femeile din Romania nu folosesc in mod curent nicio metoda contraceptiva, romancele prefera mai degraba metodele contraceptive traditionale decat cele moderne si 43% dintre romance au facut cel putin un avort in decursul vietii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului