Cresterea copilului

#lenjerie pat copii #lenjerie pat

Lenjeria pentru patul copilului si recomandari de la Nichiduta

Un parinte stie cat de mare este responsabilitatea de a creste un copil si daca nu este in cunostinta de cauza, cu siguranta ca devine pe deplin constient in momentul in care are de facut tot felul de alegeri. Pentru ca bebelusul merita ce este mai bun, acesta va trebui sa ii asigure inca de la venirea sa pe lume un patut confortabil, invelit intr-o lenjerie calitativa. Dar ce inseamna lenjerie calitativa in cazul acesta?

 

Nichiduta.ro, magazin online specializat in articole pentru bebelusi, vine cu lamuriri in acest sens. Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le cunoasca parintii atunci cand au de realizat astfel de alegeri.

Lenjeria potrivita pentru patutul copilului si aspecte de avut in vedere

Un somn prielnic si neintrerupt in cazul bebelusilor, la fel ca in cel al adultilor, este asigurat de o lenjerie de calitate. Cand aceasta cerinta nu este indeplinita, consecintele sunt ca atare – alergii, iritatii ale pielii, somn intrerupt si asa mai departe.

Pentru ca nou nascutii au nevoie de un mediu protectiv si de somn mult, alegerea lenjeriei trebuie sa bifeze o serie de cerinte.

Materialul din care aceasta este confectionata este primul si cel mai important detaliu la care parintii trebuie sa se raporteze. Cand este calitativ, acesta nu va influenta nici sanatatea si nici siguranta bebelusilor. Din multitudinea de optiuni de pe piata, nichiduta.ro recomanda colectiile pe care de altfel le propune in magazinul propriu. Incepand de la bumbac – material de baza in acest sens, si pana la alte fibre naturale precum bambusul, acestea sunt optiuni de luat in considerare.

Orice parinti care i-ar intreba pe altii ce au cautat solutii in acest sens ar primi raspunsul "lenjeria de patut am cumparat-o prima si m-am uitat dupa material si dimensiuni". Asta se datoreaza faptului ca sunt criterii de baza intr-o astfel de alegere.

Cand alegerea vizeaza materiale sintetice, acestea vor favoriza supraincalzirea. Este recomandat a se miza pe materiale moi, ce permit ventilarea corespunzatoare a aerului. Acestea sunt de asemenea mai placute la atingere, sunt antialergice si totodata prezinta o rezistenta mai mare.

De stiut inainte de a alege lenjeria pentru patutul copilului

Spre deosebire de adulti, copiii au pielea foarte sensibila, ca si intreg sistemul imunitar de altfel. Iata un motiv pentru care lenjeria trebuie aleasa cu cea mai mare responsabilitate. In contact cu alte materiale decat cele naturale organice, pot aparea tot felul de reactii alergice nedorite. Uneori efectele pot fi mai grave decat se astepta oricine, deci trebuie evitata o astfel de greseala.

Conteaza de asemenea si ca dimensiunea saltelei sa fie una optima, sa nu ramana spatiu intre ea si pat pentru a evita sufocarea bebelusului. Lenjeria pentru saltea trebuie sa fie potrivita - nici mai mare si nici mai mica.

Pentru ca inca din primele luni copiii sunt receptivi la tot ce inseamna sunete sau culori ce ies in evidenta, o alegere inspirata este de a alege lenjerii cu imprimeuri diverse, ce ar putea capta atentia micutilor. Mare atentie insa la tipul substantelor folosite in realizarea decorurilor. Unele pot contine elemente toxice care ar putea dauna sanatatii copiilor.

Referitor la modelul lenjeriei, fiecare se poate orienta spre ceea ce considera mai potrivit pentru copilul sau. Raportarea la sexul copilului este o modalitate de a realiza alegerea. Lenjeria trebuie sa se plieze totodata si pe preferintele micutilor – in cazul in care au deja varsta in care se pot exprima in acest sens.

In orice caz, ordinea respectarii criteriilor este esentiala. E mai de dorit ca lenjeria sa fie calitativa si rezistenta decat estetica. Cei care doresc sa realizeze achizitii inspirate, fara a face vreun compromis, gasesc lenjeriile potrivite pe nichiduta.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului