Cresterea copilului

#toaleta #scutece #educatie copii # prescolari toaleta #scutece prescolari

La scoala in scutece: profesorii sunt alarmati de numarul de prescolari care nu merg singuri la toaleta

Copiii mai mari de 5 ani inca merg la scoala purtand scutece, nu stiu sa foloseasca tacamurile sau sa ii respecte pe ceilalti copii, intrucat nu au fost invatati de catre parinti notiunile de baza. Acestea sunt constatarile britanicilor privind comportamentul prescolarilor in prezent, fenomen observabil la nivel mondial.

Scutecele de unica folosinta si comoditatea parintilor au condus catre o situatie stanjenitoare, adusa in prim-plan de o organizatie britanica: prescolarii sunt mai putin independenti decat erau in urma cu 10 ani, din pricina educatiei precare primita de la parinti.

Ingrijorarea profesorilor vs ignoranta parintilor

Cadrele didactice sunt preocupate de faptul ca, in loc sa le predea lectii copiilor, sunt nevoite sa "repare" micile accidente survenite din cauza celor mici. Potrivit rapoartelor educationale, sunt scoli in care a fost nevoie sa fie inlocuite covoarele, intrucat cei mici nu au ajuns la toaleta la timp.

"Uitandu-ma la ceas, imi dau seama ca este timpul sa ii schimb scutecul lui Lily. Experienta imi spune ca nu ii place acest lucru, pentru ca majoritatea copiilor se comporta asa, dar aici este problema: Lily are 5 ani, iar eu nu sunt mama ei, ci profesoara ei, iar Lily nu este singurul copil care poarta inca scutece", a declarat o profesoara care preda la o scoala din sudul Angliei, potrivit "Daily Mail".

Kent Community Health NHS Trust, organizatia care a efectuat studiul, a propus sa se introduca in scoli asistente care sa ii dezvete pe copii de purtatul scutecelor.

"Aceste constatari sunt ingrijoratoare", a declarat si Siobhan Freegard, fondatorul site-ului pentru sfaturi parintesti Netmums.

Copiii nu primesc de la parinti educatia de baza

Concluziile studiului arata ca cei mici folosesc inca scutece din vina parintilor, care nu ii invata sa foloseasca toaleta, considerand ca este responsabilitatea scolii. Astfel, copiii ajung la scoala fara sa cunoasca notiunile elementare.

In acest sens, profesorii s-au plans ca sunt nevoiti sa ii invete pe copii sa foloseasca cutitele si furculitele sau sa stea frumos la masa. De asemenea, multi copii nu stiu sa astepte sa le vina randul, raspund neintrebati si nu cunosc semnificatia termenilor "te rog" sau "multumesc".

Asociatia Profesorilor si Lectorilor a aratat ca cei mici sunt mai putin independenti decat in urma cu 10 ani si acest lucru este in mare parte din vina parintilor, care nu au timp sau nu acorda interesul cuvenit educatiei copiilor.

Sursa foto: guardian.co.uk/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului