Cresterea copilului

#mamici #sfaturi #crestere copil #sfaturi nedorite

Invata sa faci fata sfaturilor nedorite despre cresterea copilului

Cu siguranta ti s-a intamplat sa primesti numeroase sfaturi despre nasterea si cresterea copiilor sau sa auzi comentarii rautacioase despre calitatile tale de mama. Cum poti insa trece cu usurinta peste ele? Afla mai jos cateva strategii elegante prin care sa nu iti pierzi calmul.


De ce primim sfaturi?


Foarte multe femei simt o afinitate profunda pentru orice femeie insarcinata sau proaspata mamica. Aceasta afinitate le face sa incalce limitele si spatiul personal si sa ofere diverse sfaturi atunci cand nu este nevoie.

Unele sfaturi pot fi trecute cu vederea, insa sunt si mamici mai vulnerabile, asupra carora comentariile rautacioase din jur au un mare impact. Proaspetele mamici stiu insa foarte multe lucruri, mult mai multe decat realizeaza, si trebuie sa se simta increzatoare in fortele si instinctele lor.

Multe mamici sunt insa atat de afectate de anumite comentarii, incat nu stiu cum sa raspunda sau sa le faca fata. Oricat de tentant este pentru o mamica sa raspunda rautacios, cel mai bine este sa se controleze, deoarece, in caz contrar, se va simti mai rau ulterior.

Indicat este sa raspunda simplu, sa multumeasca pentru sfat si sa treaca mai departe. De asemenea, este foarte important sa evite sa dea prea multe detalii.


Nu ignora orice sfat


Ideal este sa ignori sfaturile nedorite ale celor din jur, in special ale persoanelor cu care nu te intalnesti prea des. Nu este necesar, insa, sa te comporti astfel cu toata lumea: anumite sfaturi sunt pertinente.

Chiar daca nu toate sfaturile iti vor fi de folos, priveste partea buna: atunci cand te porti frumos, iti faci mai multi priteni, in special in randul proaspetelor mamici.


Strategii elegante de a evita sfaturile nedorite


Evita contactul direct. Atunci cand esti asaltata de sfaturile nedorite ale femeilor mai "experimentate" decat tine, incearca sa eviti contactul direct. Tacerea, asociata cu evitarea contactului vizual, constituie arme puternica.

Fii sincera. Daca ceva te nemultumeste cu adevarat, spune persoanelor din jur acest lucru si mergi mai departe.

Pastreaza-ti umorul. Chiar daca sfaturile pe care le primesti sunt nedorite si comentariile rautacioase, incearca sa iti pastrezi umorul. In acest fel, nu vei deveni defensiva si vei mentine si controlul asupra conversatiei.

Evita sa oferi informatii concrete. Nimeni nu te obliga sa impartasesti altor persoane intreaga ta istorie medicala. Daca esti intrebata cand vei naste, ofera doar informatii vagi.

Foto: bettermommies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului