Cresterea copilului

#balsam #copii #par

Ingrijirea parului la copii

ingrijirea parului la copii pare un lucru destul de simplu, insa lucrurile pot deveni complicate atunci cand copilului nu ii place sa i se faca baie sau cand nu suporta balsamul de par ori uscatorul . Exista cateva trucuri care te vor ajuta sa transformi ingrijirea parului copilului tau un rasfat de care el sa se bucure de fiecare data.


Spalarea parului


In principiu spalarea parului in cazul copiilor se poate face o data sau de doua ori pe saptamana, exceptand cazurile in care parul copilului este cu adevarat murdar din diverse motive.


Pregateste baia copilului intr-un mod haios si atragator pentru el. Adauga in cada spumant si ratuste de plastic care sa il faca pe micutul tau sa gaseasca baia un loc de rasfat si nu unul de chin. Nu il brusca si nu il forta pe copil sa faca ce nu ii place. De exemplu, daca nu ii place sa ii dai cu dusul peste par, il poti ruga sa isi tina respiratia si sa se scufunde in acelasi timp cu ratustele. Transforma totul intr-o joaca si rezultatele dorite nu vor intarzia sa apara.


Alegeti impreuna un sampon care sa ii placa. Analizati gama de sampon pentru copii si sugereaza-i cateva produse care sa nu provoace lacrimarea, eventual cu arome de fructe. In acest fel, cu siguranta abia va astepta sa ajunga acasa si sa testeze produsul respectiv.


La final, permite-i sa se clateasca singur cu dusul si invata-l sa isi tina ochii inchisi si eventual sa isi tina respiratia in timpul in care apa se scurge pe fata sa .


La final, daca este necesar, aplica balsamul care sa fie din aceeasi gama cu samponul.


Pieptanarea


Acest procedeu pare sa fie unul destul de iritant pentru copii. Acest lucru este cauzat in primul rand de faptul ca foarte multi parinti fac greseala de a pieptana parul copiilor cat acesta inca este umed. De asemenea, lipsa unui balsam de par poate ingreuna acest procedeu, asa ca ar fi bine ca din cand in cand sa folosesti un astfel de produs.


Parul se poate pieptana abia dupa ce acesta mai are doar mici portiuni umede, iar pentru ca totul sa fie mai usor, opteaza pentru o perie de par colorata, eventual care sa aiba desenata pe ea  un personaj preferat de copilul tau.


Tunderea


Cu siguranta ai vazut foarte multi copii care plangeau pe scaunul frizerului dintr-un motiv sau altul. Daca vrei sa eviti astfel de probleme, ar fi bine sa il obisnuiesti pe copilul tau cu atmosfera respectiva. In primul rand este recomandat sa il iei cu tine la frizer ori de cate ori ai ocazia si sa te arati incantat de moment si de rezultat.


De asemenea, atunci cand urmeaza sa mergeti la frizer pentru a-l tunde, este recomandat sa il pregatesti dinainte. Anunta-l cu cateva zile inainte si eventual adu-i un catalog din care sa isi aleaga tunsoarea preferata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului