Cresterea copilului

#vara #ingrijire nou nascut #ingrijire bebelus #bebelus vara #ingrijire copil vara

Ingrijirea nou-nascutului vara: 4 masuri esentiale de care trebuie sa tii cont

Ai rasuflat usurata cand ai facut calcule si ai constatat ca scapi de disconfortul de a fi gravida vara, dar nu ai luat in considerare si grijile care apar dupa nastere in ingrijirea nou-nascutului in acest sezon presarat cu o multime de riscuri pentru sanatatea lui. Iata cateva reguli simple de vara in ingrijirea copilului in cea mai sensibila si fragila perioada a vietii lui!

1. Alapteaza mai des

In sezonul cald, hidratarea copilului este esentiala. Si, cum la varsta de nou-nascut, apa iese din discutie in "meniul" lui, este important sa maresti frecventa alaptarilor, astfel incat sa-i furnizezi necesarul de lichide de care are nevoie pentru a preveni deshidratarea, o afectiune care poate fi fatala la aceasta varsta.

2. Nu folosi lotiuni de protectie solara

Pana pe la varsta de sase luni, copilul nu trebuie dat cu lotiune de protectie solara, intrucat pielea nou-nascutilor este foarte sensibila si in plin proces de maturizare.

Intrucat nu il poti proteja eficient de actiunea nociva a razelor solare, este indicat sa eviti iesirile cu cel mic afara in intervalele orare in care soarele este foarte puternic.

Chiar si cand il tii la umbra este recomandat ca pielea nou-nascutului sa fie acoperita integral de hainute foarte subtiri, lejere, din materiale naturale, intrucat razele UV actioneaza nociv asupra pielii si la umbra. Capul nou-nascutului trebuie sa fie intotdeauna acoperit atunci cand iesi cu el afara.

3. Verifica-l daca este supraincalzit la ceafa sau gat

Multi parinti gresesc atunci cand incearca sa-si dea seama daca nou-nascutul este supraincalzit verificandu-i mainile sau picioarele. In general, extremitatile tind sa fie mai reci decat restul corpului si sa induca in eroare parintii. Cea mai potrivita zona pentru a verifica daca temperatura corpului bebelusului a crescut si daca trebuie sa iei masuri este ceafa sau gatul.

4. Evita sa strangi foarte tare scutecul

In perioada verii sau in zilele caniculare este indicat sa prinzi ceva mai superficial scutecele nou-nascutului, intrucat frecarea pielii de material creste riscul aparitiei iritatiilor de piele. Nou-nascutul transpira mai mult in aceste zile calduroase, iar materialul textil freaca pielea umeda si ii provoaca iritatii dureroase si neplacute, care se vindeca mai greu in sezonul cald.

Sursa foto: Nickevansphoto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului