Cresterea copilului

#an scolar 2021-2022 #desfasurare cursuri #noul an scolar #teze #bacalaureat #simulari

Incepe noul an scolar! In ce conditii se vor desfasura tezele si simularile pentru examene? Sorin Cimpeanu are raspunsul

Luni, 13 septembrie, se redeschid scolile. Copiii urmeaza sa paseasca in banci si sa faca cursuri fata in fata, cel putin pana in momentul in care incidenta cazurilor de coronavirus ajunge la pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

 

In aceste conditii, multi parinti se intreaba cum se vor desfasura in acest an tezele si simularile pentru examenele de Bacalaureat, dar si pentru Evaluarea Nationala.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat in cadrul unei emisiuni tv, joi, ca in noul an scolar tezele si simularile se vor derula normal. Mai mult, acesta a pus accentul pe faptul ca se doreste ca orele de curs sa se desfasoare normal in acest an.

“In momentul de fata, tezele se vor da normal, simularile se vor derula normal. Mai mult decat atat, la clasa a II-a, a IV-a a VI-a (...) vrem corectarea informatizata si corectarea datelor pe fiecare item, ca sa avem o relevanta si sa fie un instrument de decizie cu privire la portiunile din materie in care trebuie intervenit mai puternic. Se vor da simulari, se vor da teze, vrem sa se deruleze normal acest an. Din punct de vedere al admiterii la liceu (...) nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta. O schimbare necesita consultare, trebuie sa fie anuntata cu cel putin un an inainte, deci admiterea la liceu, in vara viitoare, se va da exact dupa aceleasi reguli dupa care s-a dat si anul acesta", a precizat Sorin Cimpeanu, la un post TV.

Examenul de Bacalaureat va ramane neschimbat pana in 2027

“Un Bacalaureat unitar, bazat pe competente, ar putea sa apara, cel mai devreme in anul 2027, in cazul in care vom avea o lege prin care sa agreem acest lucru si sa inceapa in anul 2023, un elev de clasa a IX-a stiind cum trebuie sa se pregateasca pentru un Bacalaureat care va fi diferit abia in anul 2027", a mai transmis Sorin Cimpeanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului