Cresterea copilului

#incaltaminte copii #pantofi copii #incaltari copii

Incaltaminte pentru copii, sfaturi utile la cumparare

Cumpararea incaltarilor pentru copii se poate dovedi o provocare pentru multi parinti, mai ales cand acestia sunt prea mici ca sa spuna daca se simt bine in ei sau daca sunt confortabili. Decizia sta pe umerii parintilor. Dincolo de aspectul incaltarilor, de pret si de ceea ce se poarta, exista alte criterii, mai importante, dupa care trebuie sa se ghideze atunci cand aleg incaltaminte pentru copii.

Iata cateva sfaturi esentiale de care sa tii cont de fiecare data cand alegi incaltamintea pentru micutul tau!

 

Alege marimea potrivita de incaltaminte pentru copii


Bebelusii au nevoie de incaltaminte abia atunci cand incep sa faca primii pasi, adica in jurul varstei de un an.

De la alegerea primei perechi de incaltari si pana la maturitate, piciorul copilului va creste continuu si vei fi nevoita sa ii cumperi foarte des incaltaminte noua. De aceea, nu este indicat sa ii cumperi foarte multe perechi odata, ci sa te limitezi la cel mult doua pe sezon.

Primul criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere este marimea copilului la picior. In cazul in care nu o stii, intreaba vanzatoarea care este numarul potrivit pentru el.

Sunt trei aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont cand alegi marimea potrivita, dincolo de lungimea lor - partea din fata a pantofului, spatele si latimea. La aceste trei lucruri trebuie sa fii atenta cand copilul probeaza pantoful si sa vezi daca se potrivesc piciorusului lui.

Masoara-i talpa pentru a determina masura potrivita, iar atunci cand il probeaza, asigura-te ca nu sta foarte fix pe picior. Incaltamintea trebuie sa ofere spatiul necesar pentru a permite mobilitatea degetelor si a lasa piciorul sa creasca de la sine.
 

Fii atenta la materialul, forma, talpa si modelul incaltarilor


Chiar daca pretul este un criteriu major pentru multi parinti, este indicat sa tii cont de calitatea incaltarilor pe care i le iei la varste mici. Ceea ce poarta in copilarie il ajuta sa-si formeze corect picioarele si mersul, iar cumpararea unei incaltaminte de calitate este esentiala.

Nu face economii la incaltari, ci opteaza pentru magazine specializate pentru cei mici, care folosesc materiale de cea mai buna calitate, astfel incat sa-i permita piciorului sa respire (piele, panza, materiale textile).

Opteaza pentru pantofiori sau incaltari cu talpa flexibila, care sa favorizeze mersul copilului, nu sa i-l ingreuneze. De asemenea, talpa trebuie sa fie rezistenta, fara toc, nealunecoasa.

Asigura-te ca partea din fata a pantofiorului este rotunjita si nu ascutita, si ca partea calcaiului este moale, si nu rigida, astfel incat sa ii formeze bataturi.

Cele mai alese si recomandate tipuri de incaltaminte pentru copii raman tenesii sau adidasii, adica modelele sport, extrem de confortabile pentru cei mici. Pentru fetite, mai poti opta pentru pantofiori, cu bot rotund si bareta de sustinere, pentru a-i proteja piciorul si a-i facilita mersul.
 

Pune copilul sa probeze incaltarile


Cel mai important pas in alegerea incaltamintei pentru copii consta in probare. Chiar daca micutul este apt sa iti spuna sau nu cum se simte, este important sa probeze, cu sosete, perechea de pantofiori pe care urmeaza sa o poarte.

Analizeaza atent cum merge prichindelul cu noile incaltari, daca mersul este firesc, fiziologic, si nu chinuit. Lasa-l sa mearga cateva minute in ei si apoi descalta-l. Vezi daca i-a lasat urme pe piele, la calcaie sau in parti. In cazul in care incaltarile au pus presiune pe picior, s-ar putea sa il stranga.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului