Cresterea copilului

#imbaierea bebelusului #baie bebelus # servetele umede bebelusi #baita copil

Imbaierea bebelusului

imbaierea bebelusului este un moment de relaxare pentru puiul tau si poate fi la fel si pentru tine. Este adevarat ca in primele zile de la nasterea bebelusului esti usor speriata. Este normal - copilul este foarte mic si iti este teama ca l-ai putea rani. Pentru a scapa de toate aceste griji, ia in considerare sfaturile urmatoare.

Decide cand trebuie sa ii faci baie


In general, este suficient sa imbaiesti bebelusul de 3 - 4 ori pe saptamana, insa depinde foarte mult si de anotimp. Daca este vara, copilul transpira, asa ca este recomandat sa il speli mai des, chiar si zilnic (cu conditia ca buricul sa fi cazut). Pe de cealalta parte, iarna trebuie sa fii foarte atenta la baita - camera trebuie sa fie bine incalzita si sa nu existe surse de frig sau curent.

Ca si moment al zilei, cel mai bine este sa ii faci baita seara, cu jumatate de ora inainte de culcare. Apa calda il relaxeaza pe copil si il ajuta sa adoarma mai repede.

 

Strange toate ustensilele necesare


Mai inainte de orice, este necesar sa cumperi o cadita speciala pentru imbaierea bebelusului si sa o folosesti doar in acest scop. De asemenea, este recomandat ca aceasta baita sa aiba un suport pentru spate si cap, astfel incat sa eviti din start accidentele. In plus, mai ai nevoie de o bucata mare de bumbac pe care sa asezi bebelusul pentru a evita alunecarile accidentale.

Pe langa toate acestea, mai ai nevoie de un sapun (sau 2 in 1 sampon + sapun) si eventual un ulei natural pentru masaj. Acesta din urma nu este necesar, decat daca pielea bebelusului are tendinte de uscare . Opteaza pentru ulei de masline sau alte uleiuri vegetale , 100% naturale. Uleiurile speciale pentru bebelusi sunt incarcate cu ingrediente nocive care pot provoca o serie de probleme de sanatate.

Samponul si sapunul, de asemenea, trebuie sa fie pentru piele sensibila , de preferat cu ingrediente cat mai naturale. Cantitatea este si ea foarte importanta: nu abuza nici de sampon si nici de sapun. Pielea copilului este oricum curata, iar o cantitate prea mare de sapun/sampon poate provoca iritatii.

Nu uita sa ai la indemana un prosop si haine curate in care sa il imbraci imediat dupa baita.
 

Ai grija la nivelul si temperatura apei


Apa nu trebuie sa fie fierbinte, ci calda. La fel de importanta este si temperatura camerei, mai ales daca afara este frig.

De asemenea, apa nu trebuie sa fie mai adanca de 4 centimetri, asa ca acorda mare atentie acestui aspect.
 

Atentie! In afara baitei, copilul are nevoie de spalari regulate cu apa calda si sapun, in zona organelor genitale. Este adevarat ca servetelele umede sunt mult mai comode pentru tine, ca parinte, dar acestea contin o lista lunga de ingrediente, nu tocmai benefice pielii si sanatatii in general. In plus, nimic nu se compara cu apa si sapunul care elimina chiar si cea mai mica urma de murdarie .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare