Cresterea copilului

#ghid de supravietuire #tatici #nastere copil #copil #parinti # ghid de supravietuire barbati

Ghid de supravietuire pentru tatici in ziua in care li se naste primul copil

Multe emotii, teama si chiar lacrimi de bucurie! Asa se poate caracteriza, pe scurt, ziua in care barbatii devin pentru prima data parinti. Dar pana isi va vedea pruncul pentru prima data, viitorul tatic trebuie sa ii ofere partenerei tot suportul de care are nevoie. Iata ce e de facut:

Ajut-o sa se pregateasca pentru spital

Un viitor tatic se ocupa cu pregatirile pentru spital cot la cot cu sotia sa, cu cateva zile inainte de a veni pe lume bebelusul. Apoi trebuie sa isi ajute partenera sa pregateasca bagajul pentru maternitate, asfel incat sa nu-i lipseasca nimic, nici ei, nici bebelusului. Tototata, isi poate lua chiar si haine de schimb pentru el, caci s-ar putea sa fie nevoit sa ramana pe timpul noptii in spital.

Incurajari cat cuprinde

Este important ca viitorul tatic sa fie alaturi de sotia sa la maternitate, sa stea langa ea pe tot parcursul travaliului.

Pe masura ce contractiile cresc, viitoarea mamica se poate panica, de aceea este foarte important ca partenerul sa o calmeze. Gesturile de tandrete in astfel de momente sunt esentiale pentru femeie, intrucat simte nevoia la randul ei sa fie protejata, sa se simta iubita si apreciata.

Barbatul trebuie sa isi incurajeze in toata aceasta perioada sotia, sa fie intelegator, sa isi pastreze calmul si sa nu intre in panica. Mai mult, trebuie sa fie dispus sa suporte starea de nervozitate a partenerei.

Sa particip sau nu la momentul nasterii?

Multi viitori parinti se intreaba daca e bine sau nu sa asiste la momentul nasterii. Raspunsul la aceasta dilema depinde de fiecare barbat in parte. Nimeni nu ii poate impune sa asiste la acest moment delicat daca nu se simte in stare. Sunt deja proverbiale cazurile in care barbatii prezenti in sala de nasteri au lesinat.

De aceea, trebuie sa fie sigur ca nu il vor coplesi emotiile, intrucat este ultimul lucru pe care ar vrea sa il vada o femeie care naste.

Cadou pentru sotie

Dupa ce a nascut si si-a revenit, iar bebelusul este bine, femeia simte nevoia de recunostinta din partea partenereului. De aceea, un buchet de flori sau o cutie de bomboane i-ar putea indulci la propriu clipele grele de refacere dupa travaliu. Sa nu mai vorbim despre fotografia cu bebelusul proaspat venit pe lume, care va deveni o amintire de nepretuit.

Sursa foto: 10news.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului