Cresterea copilului

#parinte cool #studentie #copil

Fii un parinte cool pentru fiul sau fiica ta, in cea mai frumoasa perioada: studentia

 

Atunci cand esti parinte, toamna capata alte valente pentru tine. Este anotimpul care presupune multe cheltuieli si lucruri de facut. De exemplu, daca fiul sau fiica ta a (re)inceput facultatea, e important sa stie ca ii esti alaturi, ca il ajuti neconditionat. Chiar daca nu iti povesteste tot ceea ce i se intampla peste zi, fara doar si poate, copilul tau se confrunta cu situatii noi si are nevoie de obiecte la care nu s-ar fi gandit initial, de la ustensile de bucatarie la materiale didactice si electrocasnice mici.

Electrocasnice mici

Mai ales daca locuieste la camin sau intr-o casa inchiriata, probabil va avea nevoie de electrocasnice mici. Departe de casa si de parinti, juniorul va incerca sa recreeze, adesea, atmosfera de acasa, sa-ti imite actiunile si sa imprumute trucurile legate de gospodarie, chiar daca, de multe ori, va avea alte preocupari decat mesele regulate, mancarea sanatoasa si evitarea bauturilor carbogazoase. Mai ales daca ai un copil preocupat de aspectul fizic, caruia i-ai inoculat convingerea ca intotdeauna prima impresie conteaza, atunci ii poti comanda un fier de calcat. Este usor de folosit si va fi livrat direct la adresa beneficiarului. In plus, ai si optiunea unuia vertical, extrem de eficient si potrivit celor care nu au prea mult timp. Stii si tu ca, atunci cand ai 19-20 de ani, timpul chiar e limitat sau cel putin aceasta este perceptia tinerilor mereu grabiti, aflati pe ultima suta de metri in a face ceva - un ritm plin de adrenalina, care, probabil nu iti este strain.

Pe langa acest aparat, un sandwich-maker, o cafetiera si un prajitor de paine sunt, de asemenea, bine-venite. Totodata, bucataria ta va fi golita de diverse ustensile si obiecte, de la cratite la tigai, caserole si cani, insa este absolut normal sa-ti doresti ca puiul tau sa aiba parte de toate conditiile.

Obiecte de decor

Daca te-ai gandit sa ii cumperi chiar tu un hanorac sau un trenci, ar fi bine sa renunti la idee. Oricat de modern ai fi ca parinte, moda s-a schimbat, tendintele sunt diferite, iar gusturile tale in materie de imbracaminte sunt, cel mai probabil, diferite de ale unui tanar care vrea sa iasa in evidenta.

Poti, in schimb, sa te preocupi de camera lui, indiferent daca e parte dintr-un apartament sau se afla intr-un camin studentesc. Puteti alege impreuna un covor care sa se integreze perfect in spatiul limitat, o lenjerie de pat colorata, o cuvertura din fleece, pufoasa, ori un pantofar. In rest, cel mai probabil, va decide de unul singur ce sa-si aduca de acasa, de la carti la obiecte cu valoare sentimentala, poate chiar o chitara.

Nu in ultimul rand, copilul tau are nevoie de sprijinul tau emotional, de timp de calitate petrecut impreuna, de un om care sa creada neconditionat in el. Atunci cand vine acasa, mai bine ai incerca sa realizati impreuna activitati relaxante, cum ar fi gatitul unei prajituri sau o plimbare in aer liber, in loc sa ii adresezi o mie de intrebari. Simtindu-se bine, va avea el insusi initiativa si deschiderea de a-ti povesti ce traieste in timpul studentiei.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului