Cresterea copilului

Femeile sunt cu toane, barbatii impulsivi

Potrivit unui studiu recent, barbatii sunt impulsivi iar femeile depresive atunci cand nivelul de serotonina din creier este la limita inferioara. Cercetatorii, care au folosit o tehnica noua numita golire acuta de trytophan, care descreste nivelul de serotonina din creier, au descoperit ca barbatii devin mult mai impulsivi, dar nu au schimbari ale starii lor, ca raspuns la modificarile chimice, in timp ce femeile prezentau fluctuatii ale starii lor si depresie.

Nivelu redus al setotoninei din creier duce la un fenomen numit patofiziologie, sau disfunctie a organismului, asociata cu o dereglare depresiva majora. Cele mai multe antidepresive existente pe piata blocheaza canalul de amplasare al serotoninei, cunoscut ca si transportor, catre creier. Persoanele care sufera de aceasta dereglare depresiva prezinta si un control defectuos al impulsurilor. Acest studiu este relevant in intelegerea comportamentelor umane.

De ce femeile sunt cu toane si au stari de anxietate , in comparatie cu barbatii, care sunt predispusi la alcoolism si impulsivitate.

Esti singur, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor ( consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului