Cresterea copilului

#femei copii #semne imbatranire #mame

Femeile cu multi copii imbatranesc mai greu. Iata si explicatia

Ti se pare greu sa cresti un copil, iar mai multi imposibil? Desi, la prima vedere, ai spune ca mai multi copii inseamna oboseala si fire albe aparute mai devreme, oamenii de stiinta au demonstrat contrariul. Astfel, o familie numeroasa ar putea fi pentru femei echivalentul unui elixir al tineretii.

Cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada au studiat, timp de 13 ani, un grup de femei si au ajuns la concluzia ca mamele cu multi copii prezinta mai tarziu semne ale imbatranirii. Mai exact, femeile cu mulți copii aveau telomeri mai lungi decât celelalte. Telomerii se află la extremitatea cromozomilor fiecărei ființe umane și cuprind toate informațiile referitoare la ADN-ul fiecăruia, relateaza Agerpres.

Cum teleomerii au tendința să se scurteze odată cu vârsta, inflamarea și stresul, lungimea acestora este un semn de longevitate, dar si de o stare de sanatate buna. In plus, oamenii de stiinta au remarcat ca femeile cu mai multi copii tind sa primeasca si sa accepte mai usor ajutor din partea altor persoane, acesta fiind tot un factor care favorizeaza intarzierea aparitiei semnelor batranetii.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare