Cresterea copilului

#sarcina #varsta #femei #nastere #mame #longevitate

Femeile care devin mame dupa varsta de 30 de ani "detin" elixirul longevitatii

Femeile care fac copii dupa varsta de 30 de ani sunt fericitele posesoare ale genelor longevitatii, anunta expertii americani din Boston, care au descoperit o legatura surprinzatoare intre abilitatea acestora de a ramane gravide la varste mai inaintate si cresterea sperantei de viata.

Sansa de a trai pana la 100 de ani!

Cercetatorii americani de la Scoala de Medicina a Universitatii din Boston alunga o parte din temerile femeilor vizavi de complicatiile sarcinii la varste inaintate si anunta ca mamicile care aleg sa faca copii dupa 30 de ani au sansa de a trai mai mult decat cele care au ales sa aiba copii de la varste fragede. Potrivit acestora, femeile care raman gravide dupa varsta de 33 de ani pot trai pana la 95 de ani sau chiar mai mult.

Insa oamenii de stiinta avertizeaza ca doar femeile care reusesc sa ramana gravide in mod natural dupa aceasta varsta - fara tratamente de fertilitate - se bucura de longevitate.

Genele longevitatii

"Credem ca genele care permit femeii sa aiba in mod natural un copil la o varsta mai inaintata sunt aceleasi cu cele care joaca un rol esential in combaterea imbatranirii premature si prevenirea riscului de boli asociate inaintarii in varsta: boli de inima, infarct, diabet sau cancer", a declarat Thomas Perls, profesor specializat in geriatrie la Universitatea Boston.

Specialistii sustin ca activitatea ovarelor unei femei este un indicator puternic pentru starea de sanatate a intregului organism si pentru evolutia acesteia la batranete. Cu cat ovarele sunt mai productive la varste mai inaintate, fara niciun fel de ajutor medical, cu atat inseamna ca aparatul reproducator al femeilor imbatraneste mai incet. Acest lucru inseamna ca si celelalte organe se mentin tinere si sanatoase mai mult timp.

Cu toate acestea, savantii calmeaza spiritele si sustin ca aceasta descoperire nu trebuie sa incurajeze femeile sa devina mame de la 30 de ani in sus. Conceperea unui copil la dupa aceasta varsta nu este un soi de elixir al tineretii, ci doar un indiciu ca femeile respective au o stare de sanatate foarte buna, ceea ce inseamna ca speranta lor de viata este mai crescuta decat in cazul altora.

Conceperea copilului dupa varsta 30 de ani ramane o alegere destul de riscanta atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Printre principalele pericole, se numara: sindromul Down, malformatii, nasterea prematura si preeclampsia.

Sursa foto: newstoday.com.kh

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare