Cresterea copilului

#exercitii #creier #copil # creierul copilului

Exercitii pentru a stimula creierul copilului

In vacanta de vara, foarte multi dintre copii inceteaza sa isi mai lucreze creierul pentru ca uita in totalitate de lectura, de exercitii la matematica si chiar de repetarea lectiilor pentru a le prezenta a doua zi. Aceasta pauza ii va afecta copilului tau abilitatile de invatare si memorare, insa daca te vei ocupa de el, acest lucru nu se va intampla.

Jocurile sunt fara indoiala cea mai buna modalitate prin care il poti ajuta pe copil sa fie cu un pas inaintea celorlalti copii de varsta sa, insa acorda atentie acestora: ele trebuie alese cu mare grija si jucate intocmai dupa reguli.
 

Jocuri si teste de inteligenta
 

In librarii se gasesc tot felul de carti in care copilul poate descoperi jocuri si teste de inteligenta, intocmai destinate copiilor de varsta lui. Alege-le impreuna cu copilul tau pe cele mai potrivite si incearca sa petreci aproximativ jumatate de ora alaturi de el atunci cand incearca sa le faca pentru a te asigura ca le realizeaza in mod corect si ca intelege despre ce este vorba.

Aceste jocuri si teste sunt foarte apreciate si la petrecerile pentru copii, asa ca nu ezita sa ii provoci pe micuti.
 

Jocuri stimulante
 

Mima este un joc nu doar distractiv , palpitant si care stimuleaza spiritul de competitie, ci si unul care stimuleaza creativitatea si gandirea. Explica-i copilului cum functioneaza jocul, jucati de cateva ori pentru a te asigura ca a inteles, iar apoi incercati sa il jucati cat mai des. Acesta este un joc excelent de familie, insa este cu adevarat distractiv cand este vorba de echipe mai mari la petreceri, gratare sau iesiri in aer liber.

Din aceeasi categorie fac parte jocurile: Fazan, Tomapan, Monopoly etc.
 

Jocuri care dezvolta reflexele
 

Ping pong -ul este un sport care dezvolta copilului viteza de reactie, dar si reflexele, iar acest lucru nu se va vedea doar la nivel fizic, ci si psihic. Chiar daca nu aveti timp sa iesiti zilnic intr-un parc in care sunt amenajate mese de ping-pong, cu siguranta poti cumpara doua palete, un set de mingi si amenaja un spatiu potrivit intr-o camera incapatoare sau in curte.
 

integrame
 

Integramele sunt o modalitate buna de stimula creierul copilului tau. In mod sigur va fi pus in dificultate in cazul anumitor cuvinte, dar cu straduinta va reusi sa duca jocul la bun sfarsit. La punctele de vanzare a presei se gandesc integrame special destinate copiilor, asa ca nu ezita sa cumperi un set de 3 - 4 bucati.
 

Sah
 

Sahul este un joc care dezvolta gandirea, analiza, creativitatea, rabdarea, observatia, ambitia, perseverenta, controlul personal, gandirea clara in situatii critice . Pe scurt, sahul este un joc care stimuleaza activitatea creierului si care il ajuta pe copil sa devina mai bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare