Cresterea copilului

#frati #rude #probleme in familie #comunicare familie

Este bine sa intervii in problemele de familie ale fratelui?

Cand fratele tau isi face propria lui familie, viata ta se schimba ca urmare a noilor factori majori care apar. Tot ce iti doresti este sa-ti vezi fratele fericit, insa, uneori, in familia acestuia pot exista diverse probleme care ajung la urechile tale. Cum este recomandat sa reactionezi in astfel de situatii?
 

Importanta unei familii


Cand un barbat isi face propria lui familie, cel mai adesea o va pune pe primul loc, inaintea oricarui alt lucru. De aceea, chiar si o problema minora poate fi un factor de stres pentru fratele tau.

Primul lucru pe care este important sa-l intelegi este ca familia lui va fi intotdeauna prioritara si ca, prin urmare, trebuie sa te porti cu tact cand faci referire la ea. Multe certuri intre frati apar atunci cand unul se plange de familia celuilalt.
 

Cand sa-ti ajuti fratele intr-o problema de familie


De cele mai multe ori, specialistii in relatii de familie spun ca trebuie sa te gandesti de doua ori inainte sa intervii intr-o problema a familiei fratelui tau. Daca, insa, este vorba despre un caz exceptional, in care iti poti oferi serviciile datorita experientei si cunostintelor acumulate, ai putea fi chiar tu solutia salvatoare. De exemplu, poti interveni daca meseria ta de avocat sau doctor este de folos in aceasta situatie.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, inainte de a actiona, este de a te asigura ca ai toate datele despre problema. Multe rude intervin in situatii pe care nu le cunosc decat partial si ajung sa faca mai mult rau decat bine.

Explica-i fratelui tau perspectiva ta asupra problemei cu mult calm , fara sa-l judeci si fara sa tratezi nicio clipa situatia cu condescendenta. Lasa-l sa hotarasca ce face mai departe, pentru a fi decizia lui.
 

Cand sa pastrezi distanta


In unele situatii, tot ce poti face pentru fratele tau este sa-i oferi un ajutor secundar. De exemplu, daca este vorba despre o problema serioasa de sanatate, il poti ajuta la cumparaturi, curatenie, comisioane etc. Nu incerca sa-i spui cum sa-si educe copilul, cum sa-si domine sotia sau sa-i dai sfaturi care risti sa se transforme in atacuri la persoana.

In cazul in care esti in relatii bune cu familia fratelui tau, comunica cu sotia, copiii sau socrii acestuia, dar fa in asa fel incat sa se vada clar ca nu intervii unde nu este treaba ta. In acest fel, iti arati bunavointa si dorinta de a fi de folos, precum si respectul pentru intimitatea lor familiala.

Pastreaza o oarecare distanta fata de problema de familie, fara sa dispari complet. Cand cineva se va decide sa-ti ceara ajutorul, va sti unde te gaseste.

Cu respect, calm si intelegere, ai cele mai multe sanse sa-i vii in ajutor fratelui tau. Tine cont de orgoliul masculin, de nevoia de intimitate si de personalitatea membrilor familie sale. Uneori, chiar si cea mai sincera intentie de a fi de folos poate fi interpretata altfel de catre persoanele care nu te cunosc cu adevarat sau de catre cei prea implicati in problema pentru a mai fi obiectivi.

Sursa foto: techmaza.in
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului