Cresterea copilului

#copii #gradinita #gradinita elite #program educational # saptamana eco

Eco Fashion Parade organizata de Gradinita Elite

ADVERTORIAL

In cadrul Gradinitei ELITE am desfasurat recent proiectul Saptamana Eco. Scopul acestui proiect a fost de a afla ce putem face pentru a contribui putin, dar semnificativ, la protejarea mediului inconjurator.

Intelegerea problemelor de mediu nu se rezolva de la sine. Pentru a percepe mediul la adevarata valoare, copiii trebuie sa vina in contact cu natura, iar educatia pentru protectia mediului sa fie privita ca un „mod de viata”. Copiii trebuie sa constientizeze si sa-si asume responsabilitati in ceea ce priveste mediul in care traiesc.

Timp de o saptamana, zilnic, am reciclat gunoiul,  depozitandu-l in 3 cosuri diferite: plastic, hartie, sticla. Am invatat astfel sa economisim, sa traim intr-un mediu mai curat, sa ne responsabilizam inca de la varste mici.

Implicarea parintilor a fost necesara in desfasurarea acestui proiect pentru a oferi, in primul rand, exemplu celor mici. Copiii au fost indrumati de catre parinti pentru a crea costume din materiale reciclabile pe care le-au prezentat la sfarsitul proiectului, in cadrul activitatii Eco Fashion Parade. Am descris fiecare costum, modalitatile de realizare ale acestuia si am facut fotografii.

Pentru realizarea costumului eco am luat in considerare urmatoarele aspecte:

  • materialele din care este realizat costumul;
  • originalitatea costumului;
  • imbinarea materialelor, asortarea lor, “camuflarea” materialului textil;
  • creativitatea design-erului;

Obiective urmarite:

  • stimularea creativitatii si imaginatiei copiilor;
  • promovarea unor copii talentati in domeniul design-ului vestimentar;
  • inţelegerea unor aspecte privind necesitatea reciclarii si reutilizarii unor materiale;
  • valorificarea experientei pozitive a cadrelor didactice in domeniul realizarii educatiei ecologice;
  • intensificarea colaborarii intre gradinita, parinti, comunitate si institutiile angajate in mod direct in actiunea de protejare a mediului inconjurator. 

Concluzia proiectului a fost ca daca fiecare dintre noi face niste gesturi simple fata de natura, dar cu impact deosebit, vom reusi sa traim intru-un mediu inconjurator sanatos. Mai mult, ceea ce parea initial inutil si “ aruncabil” a fost  transformat in “work of art”. Este forma de arta care poarta diverse denumiri: “arta din deseuri”, “eco-art” sau “recycled art”.

Despre Gradinita Elite

Gradinita ELITE, institutie educationala ce cuprinde cresa si gradinita, este situata in zona Tineretului, langa Parcul Carol, sector 4, Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului