Cresterea copilului

# detoxifierea organismului #alimente detoxifiere # sanatatea organismului

Detoxifierea organismului copilului dupa sarbatori

Chiar daca regimul alimentar obisnuit al copilului tau este diferit de al unui adult, iar meniul lui de sarbatori a fost format din preparate sanatoase si bogate in nutrienti, este posibil sa fi scapat cateva bucati de carnat, toba, cozonac, sarmale si alte alimente "grele" pentru ficat prin meniul lui! In plus, stresul, oboseala, expunerea la toxinele din mediu, alaturate unei diete defectuoase, formeaza toxine in organism si il predispune la afectiuni. Iata cateva trucuri de detoxifiere pentru copii, dupa ospatul de sarbatori!
 

Evita dietele severe de detoxifiere la copil


Dietele pentru detoxifierea organismului sunt, in general, stricte, limitate caloric si absente de multi nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea copilului . Ele sunt atat de severe din cauza faptului ca trebuie sa "curete" toxinele din organism, lucru nu foarte usor de facut in conditii normale de alimentatie.

Multe dintre dietele populare de detoxifiere sunt considerate de specialisti periculoase pentru sanatatea oricarei persoane, mai ales a copilului. Sa recurgi la punerea micutului la regim strict de detoxifiere este un act iresponsabil si primejdios pentru siguranta lui.

Specialistii sustin ca daca a facut cateva excese alimentare de sarbatori sau daca vrei sa il ajuti sa elimine toxinele acumulate prin stres, oboseala si expunerea la factori de mediu poluanti, trebuie sa recurgi la cateva trucuri eficiente, dar nicidecum la diete alimentare severe.

Principalele semne care arata ca micutul are nevoie de detoxifiere sunt:
 

  • iritatii frecvente ale pielii;
  • oboseala;
  • stare letargica (lipsa de energie);
  • digestie lenta;
  • constipatie;
  • dureri de cap;
  • urina urat mirositoare etc.

Trucuri pentru detoxifierea organismului copilului
 

Cresterea consumului de apa si alte lichide

Apa este un detoxifiant natural, iar cresterea consumului acesteia la 5-6 pahare pe zi ajuta la eliminarea toxinelor din corp. In mod normal, un copil trebuie sa consume in jur de 4 pahare (2 l) pe zi.

Din cand in cand poti strecura in dieta si alte lichide transparente sau sucuri naturale. Supele de legume si pasare sunt foarte indicate, iar sucul natural din mere sau merisor are efect detoxifiant. Limonada este la fel de importanta in procesul de detoxifiere. Pune mai multa lamaie si indulceste-o cu miere sau sirop de artar, evitand zaharul si alti indulcitori procesati industrial.

Cresterea consumului de fructe si legume proaspete

Fructele si legumele proaspete sunt alimentele care ajuta cel mai mult la curatarea organismului de toxine. ele procura corpului nutrienti importanti care ajuta ficatul sa elimine resturile toxice. Copilul trebuie sa consume fructe si legume combinate, niciodata un singur tip.

Pe langa acestea, nucile, semintele si uleiul de masline sunt foarte importante pentru sanatatea copilului si trebuie strecurate in meniul zilnic.

Evitarea alimentelor procesate si gatite in exces

Odata cu cresterea consumului de fructe si legume proaspete trebuie redus consumul alimentelor procesate industrial (fast food, mezeluri, prajituri, dulciuri si, in general, junk food) sau gatite in conditii nefavorabile (prajit, pane, fiert excesiv etc.). Acestea "incarca" foarte mult ficatul si contribuie la crearea de toxine in corp.

Cresterea nivelului de activitate fizica

Sportul este unul dintre cei mai eficienti detoxifianti. Incurajeaza copilul sa faca mai multa miscare si ajuta-l sa gaseasca o placere din a face sport zilnic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului