Cresterea copilului

#depresie #copii #tristete

Depresia la copii

Izolarea de cei in jur reprezinta principala cauza a aparitiei depresiei la copii. Alungati din cercurile prietenilor, din orele lor de joaca, copiii stresati de problemele familiale, de certurile parintilor, dar si de invatatorii severi sunt cei mai predispusi la aparitia depresiei.

Toate aceste situatii neplacute reprezinta cauze ale aparitiei unei depresii , la inceput minore, dar care, netratata se va putea transforma intr-o depresie foarte grava, nociva dezvoltarii psihice a copilului.

Alungarea din cercurile sociale reprezinta o cauza a aparitiei diverselor probleme, copiii simtindu-se stingherit, neputandu-se adapta in relatiile intersociale. Astfel nu isi vor putea face prieteni si nici nu se vor integra printre acestia.

Depresia poate fi foarte usor depistata atunci cand cel mic nu are rezultatele cele mai bune la scoala, asemenea capacitatilor lui intelectuale. Asadar, daca vei observa ca micutul va aduce din ce in ce mai multe note proaste este bine sa discuti cu invatatoarea care iti va putea comunica lacunele sale educationale. Nu se va mai putea concentra la lectii, parand ca nu are energie sa acumuleze informatia scolara.

Cel mai adesea copiii melancolici ajung mai repede sa cada in pragul depresiei, intrucat sunt mai pesimisti decat ceilalti. De aceea, discutia cu propriul copil reprezinta o Conditie esentiala pentru indreptarea simtamintelor sale pesimiste. Ii puteti explica ca in viata totul se va rezolva cu mult calm si rabdare, ca oricine poate avea parte si de momente mai neplacute, dar ca totul trece de la sine.

Un copil depresiv ajunge sa creada ca asa se va simti intreaga viata, ca nimeni nu il ocroteste, ca nimeni nu il place, ca nu va avea prieteni sau ca nu se va descurca de unul singur in viata, avand mereu nevoie de ajutorul parintilor.

Daca vei observa astfel de tendinte la copilul tau trebuie sa le privesti in cel mai serios mod intrucat oricand se poate transforma in ceva rau, in detrimentul celui mic. Discutia cu psihologul reprezinta o alternativa viabila pentru ca micutul sa poata trece peste criza psihologica in care se regaseste.

Sursa foto : parentsinaction.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare