INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cresterea copilului

#copii #alimentatie #dulciuri #prajituri

De la ce varsta dam copiilor dulciuri?

Avand in vedere sutele de optiuni pe care le avem atunci cand intram in raionul de dulciuri din supermarket, suntem tot mai tentati sa cumparam si sa dam copiilor mici bomboane , ciocolata sau batoane cu cereale.


Aceasta tentatie apare, de foarte multe ori, si datorita faptului ca suntem „pacaliti” de etichetele care spun ca produsele sunt destinate copiilor. Totusi, daca verificam cu atentie aceste etichete si daca citim lista de ingrediente, vom constata ca unele dintre aceste dulciuri nu sunt sanatoase nici macar pentru un adult, cu atat mai putin pentru un copil in dezvoltare.


Fara dulciuri pana la 2 ani


Specialistii in nutritie si medicii pediatrii sunt de parere ca un in alimentatie unui copil, dulciurile ar trebui introduse abia dupa varsta de 2 ani, insa cu cat se amanam momentul mai mult, cu atat mai bine.


De asemenea, bomboanele mari, mentosanele, guma de mestecat , dropsurile, caramelele si alte dulciuri asemanatoare, nu sunt recomandate copiilor sub varsta de 4 ani deoarece ele pot bloca cainle respiratorii.


Atunci cand un copil descopera dulciurile si zaharul, el va incepe sa refuze mancarea sanatoasa si sa ceara in locul acesteia tot felul de ciocolate, bomboane, napolitane etc. Zaharul starneste in organismul micutilor o dependenta si o „pofta” greu de stapanit si acest lucru poate deveni cu adevarat o problema.


Ar fi bine sa amani momentul in care dai copilului dulciuri cat mai mult cu putinta. Nu uita ca cele mai multe dulciuri din comert sunt pline de calorii, insa total lipsite de nutrienti esentiali. In plus, dulciurile cauzeaza probleme ale dintilor, ale stomacului si chiar a greutatii. Cazurile de obezitate nu sunt datorate in totalitate consumului de fast-food, ci si celui de dulciuri in mod necontrolat.


Este foarte important sa iti repeti ca atata vreme cat micutul tau nu va cunoaste gustul dulciurilor, nu vor exista probleme in alimentatia sa.


Incepe cu prajituri de casa


Pentru ca nu este bine sa isi dezvolte frustrari si pentru ca dupa varsta de 1 an incepe deja sa constientizeze si sa inteleaga anumite lucruri, il poti rasfata cu anumite dulciuri preparate in casa. Totusi, ar fi bine sa pui o cantitate mai mica de zahar, chiar daca reteta recomanda altceva. Desi unii parinti refuza sa dea copiilor zahar, specialistii in nutritie sustin totusi ca zaharul este o sursa importanta de carbohidrati, care ofera micutului energia necesara.


Insa  pentru a nu exagera cu cantitatile de zahar, il poti inlocui pe acesta cu mierea, melasa sau siropul de artar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului