Cresterea copilului

#copil bilingv #copil #ingrijire copil

De ce sa-ti cresti copilul bilingv? Iata cinci motive bine intemeiate

Copiii care invata doua limbi din copilarie, copiii bilingvi, au o serie de avantaje fata de colegii lor, iar acest lucru a fost demonstrat de cercetari.

 

Un numar impresionant de studii neuropsihologice au fost dedicate bilingvismului. Multe dintre ele evidentiaza „beneficiul practic”, fiind corelat cu flexibilitatea intelectuala.

Iata care ar fi principalele avantaje pentru copiii dvs:

1. Au parte de „gimnastica” pentru creier

Utilizarea constanta si schimbarea intre doua limbi este un antrenament excelent pentru creier - numarul de neuroni din cortexul prefrontal creste exact asemenea muschilor ce cresc prin exercitii fizice regulate. Aceasta constatare a fost sustinuta in ultimii ani de o multitudine de cercetatori americani, care au subliniat si faptul ca studierea a doua limbi in paralel asigura fluenta verbala si adaptare la schimbare.

2. Dezvolta mai multe abilitati cognitive

Studii britanice recente arata ca bilingvismul are un efect pozitiv asupra capacitatii de evaluare a informatiei si de ignorare a elementelor irelevante. Micutii bilingvi sunt capabili sa proceseze informatii in maniera critica si sunt mai buni la filtrarea distragerilor. Acest lucru este direct legat de modul si mediul in care sunt crescuti. Pe masura ce inainteaza in varsta, ei primesc si proceseaza date din doua surse si se obisnuiesc sa opereze cantitati mari de informatie.

3. Devin mai creativi

Oamenii care vorbesc doua limbi au adesea succes in domeniul artelor. Cercetarile arata ca bilingvii tind sa observe subtilitati si nuante pe care monolingvii le observa mai greu. Acest talent se poate remarca mai ales in domeniul muzicii, prin capacitatea de a distinge sunete si melodii.

Cele mai impresionante descoperiri in acest sens au rezultat in urma cercetarilor oamenilor de stiinta de la Universitatea California din San Diego. 60% dintre studentii din China, care cunosteau doua limbi straine, aveau un ton perfect. Intre timp, doar 14% dintre americanii monolingvi puteau pretinde acelasi lucru.

4. Comunica mai usor, fara teama

Bilingvismul incurajeaza o anumita „personalitate divizata”, in sens pozitiv. Cineva care traieste o astfel de „viata dubla” este intotdeauna mai calm atunci cand comunica, deoarece stie ca are o optiune de rezerva la sfarsitul zilei. Persoanele ce vorbesc doua limbi se distanteaza literalmente de sentimentele negative si sunt capabile sa gandeasca mai clar, sustin cercetatorii americani. Aceasta constiinta ii ajuta sa fie deschisi la relatiile cu diferiti oameni si sa capete mai multa incredere in sine.

5. Sunt mai feriti de „batranetea creierului”

Statistici americane arata ca rata dementei in tarile in care se vorbesc doua limbi este cu 50% mai mica decat cea din regiunile in care oamenii vorbesc doar una.

Specialistii considera ca simpla comunicare in mai multe limbi este comparabila cu rezolvarea constanta a problemelor logice, fiind o modalitate universala de a preveni sau a intarzia aparitia dementei.

Este ideal sa se inceapa de la varsta de 4 ani

La scoala online de engleza Novakid incepem sa lucram cu cei mici de la 4 ani. Aceasta este cea mai buna varsta pentru ca un copil monolingv sa inceapa studiul, daca doriti sa creasca in mod bilingv.

Pana atunci, exista inca sansa ca limba primara, cea vorbita acasa, sa nu devina exclusivista si dominanta. Dupa varsta de sapte ani, sansele copilului de a-si insusi a doua limba ca un vorbitor nativ scad brusc.

S-a estimat ca un bilingv natural (un copil crescut intr-o familie bilingva) aude aproximativ 45 de milioane de cuvinte in fiecare limba in primii trei ani din viata. Asadar, comunicarea activa prin dialog este importanta, iar vizionarea pasiva a desenelor animate este insuficienta.

Un procentaj uimitor de persoane bilingve la nivel mondial

Astazi, 43% dintre oameni pot fi numiti bilingv. Acest lucru se datoreaza in mare masura politicilor bilingve din fostele colonii. Diversitatea lingvistica in tarile asiatice este, de asemenea, un factor major. Globalizarea a afectat natiunile odata statornice, iar astazi nu este neobisnuit ca parintii unui copil sa aiba origini diferite. In cele din urma, predarea limbilor straine este o industrie in plina expansiune in Europa. Este practic imposibil in zilele noastre sa intalnesti un tanar suedez, austriac sau german care nu vorbeste engleza.

Locul in care educatia nu are frontiere

Scoala online de limba engleza Novakid se angajeaza sa conlucreze la succesul copiilor in viitoarea comunitate globalizata. Inca la infiintare compania a pus accent pe dezvoltarea unor cursuri de inalta calitate, care sa foloseasca tehnologii moderne, cu o abordare bazata pe date si care sa fie predate de profesori experimentati si profesionisti.

Novakid este o joaca online, dar… cu folos! La inceput, copilul nu stie limba dascalului sau, nici acesta nu cunoaste romana si, totusi, atat de eficienta se dovedeste a fi metoda, incat cele 25 de minute de lectie – special gandite sa nu ajunga sa plictiseasca sau sa oboseasca prea tare copilul – devin bucuria pe care elevul o asteapta mereu cu nerabdare”, spune Andreea Marin, Brand Ambassador Novakid.

Puteti sprijini acest concept inovator inscriindu-va in Clubul Global al Parintilor Activi si facand o diferenta in educatie. Abonamentele cu o durata de 3 luni sau abonamentele pe termen scurt, insa reluate timp de trei luni consecutive, reprezinta criteriul de eligibilitate al acestui proiect.

Pentru mai multe detalii despre metodologia, programele si avantajele pe care vi le poate oferi scoala de limba engleza online Novakid, va invitam pe www.novakid.ro.

FOTO: novakid.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului