Cresterea copilului

#beneficii divort #sacrificii divort #beneficii copii #divort #copii #parinti

De ce este mai bine sa divortezi si sa nu te sacrifici pentru copii

Se poate intampla ca unul din parteneri sa fie necredincios, sa aiba un comportament violent, sau pur si simplu, se poate intampla ca flacara iubirii sa se stinga. Si atunci apare solutia salvatoare: divortul! Insa de cele mai multe ori cuplurile cu copii nu recurg la despartire ci se sacrifica de dragul acestora. Este insa o decizie care ii poate afecta pe copii mai rau decat i-ar fi afectat o separare.

Mai multe studii au aratat ca relatiile dintre parinti in familiile in care exista conflicte frecvente ii afecteaza mai mult pe copii decat un divort al acestora, spune specialistul american Joan B.Kelly, expert in mediere, intr-un articol din publicatia “Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry- Jurnalul Academiei Americane de Pshihiatria copilului si a adolescentului-”, citat de webmd.com.

Certurile parintilor creeaza anxietate copiilor

“Este prea mic sa inteleaga”, isi spun parintii care se cearta in fata copilului. Micutii insa inteleg de la varste fragede ca este ceva in neregula cu mami si cu tati, deoarece ii vede suparati, lucru care ii raneste profund si ii face sa se simta vinovati, gandindu-se ca poate au facut ei ceva gresit. Hanna McDonough, autoarea cartii “ Putting Children First: A Guide for Parents Breaking Up”-, spune ca tendinta in cuplurile care se cearta des este sa ii foloseasca pe copii drept mediatori, ceea ce ii afecteaza profund pe copii. "Asta nu inseamna ca parintii sunt teribili, ci ca de multe ori sunt ei insisi atat de raniti incat nu isi dau seama ca isi ranesc copilul. De aceea, este mai bine sa recurga la un divort", adauga Hanna McDonough.

Copiii isi formeaza pareri gresite despre viata

Sa stai intr-o casnicie de dragul copilului il poate face pe acesta sa isi creeze o imagine gresita despre valorile care trebuie respectate. De exemplu, o fetita care creste cu un tata care lipseste in weekenduri de acasa, dar si in toate serile, poate considera ca un astfel de comportament este normal si nu va avea probleme sa aiba parte de o relatie asemanatoare in viitor. Un baietel al carui tata care foloseste un limbaj violent poate ajunge sa il utilizeze si el cu colegele de la gradinita sau de la scoala pentru inceput, cu cei din anturajul lui cand va deveni adult.

Unii copii isi pot crea o imagine gresita despre mariaj: “daca asta inseamna casatoria, eu voi ramane singur toata viata”, isi poate spune un copil cand vede ca parintii lui nu se bucura de viata, nu fac lucruri impreuna si se poarta frumos doar cand au musafiri, de exemplu. In astfel de situatii, parintii pot recurge la un rau necesar, adica la divort.

Sursa foto: familiaysalud.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului