Cresterea copilului

#copii #cort #noroi #activitati ploaie #plimbari prin ploaie #palnie

Cum te poti distra alaturi de copii in zilele ploioase de vara

Chiar daca afara ploua, asta nu inseamna ca cei mici trebuie sa petreaca vremea in casa, uitandu-se la desene animate. Te poti bucura impreuna cu prichindelul tau de activitatile in aer liber si in zilele in care soarele refuza sa se arate. Iata cateva idei pentru a petrece timpul, intr-un mod placut, in zilele ploioase de vara.

1 Instaleaza un cort in curte sau in casa

Daca ai un cort pentru drumetii il poti instala in sufragerie sau in camera copilului in zilele ploioase. Astfel, te vei putea distra impreuna cu prichindelul tau si vei putea asculta picaturile de ploaie de la adapost.

In cazul in care nu ploua prea tare, poti instala cortul chiar afara. Copiii sunt incantati de orice activitate noua pe care o fac, iar cateva ore petrecute in cort pe timp de ploaie vor fi perfecte pentru a se distra.

2 Fa o placinta din noroi

S-ar putea sa ti se para o activitate neplacuta, insa pentru copilul tau va fi o adevarata distractie sa se joace cu pamantul umed, mai ales daca si tu vei face acelasi lucru. Imediat dupa ce se opreste ploaia, poti iesi impreuna cu cel mic sa va testati calitatile "culinare" folosind ingrediente neobisnuite. Puteti face chiar un concurs. Astfel, cine face cea mai frumoasa placinta din noroi va castiga un premiu, stabilit chiar de voi. Cu siguranta, este o activitate pe care cel mic o va indragi.

3 Realizeaza un suport pentru colectarea ploii

O alta activitate interesanta pe care poti sa o faci impreuna cu cel mic este sa confectionati un suport pentru colectarea ploii. Pentru aceasta, puteti folosi tuburile de la hartia igienica sau de la servetele de bucatarie, tevi din PVC, palnii sau alte obiecte cu care veti putea sa construiti impreuna cu cel mic un suport pentru colectarea ploii.

4 Mergi la o plimbare prin ploaie

Ploile de vara sunt placute, iar copiii vor adora sa se joace prin baltoace, sa urmareasca daca va iesi sau nu curcubeul ori sa isi lase amprentele prin noroi. Nu este o activitate igienica, insa este distractiva, iar copiii vor fi incantanti.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului