Cresterea copilului

#febra #copil #temperatura

Cum se masoara temperatura copilului

Temperatura crescuta poate semnala un inceput de raceala sau poate fi un efect advers a unor vaccinuri facute copilului. Oricum, oricare ar fi cauza, este absolut necesar sa masori cu precizie temperatura copilului si sa o comunici de urgenta medicului pediatru pentru a te indruma si pentru a te ajuta sa il faci pe micutul tau sa se simta bine.


Masurarea temperaturii poate fi in anumite momente destul de dificila, mai ales daca micutul este agitat si plange, insa exista cateva modalitati prin care iti poti usura aceasta sarcina.


Gaseste termometrul potrivit


Pe piata se gasesc acum foarte multe tipuri de termometre, special create pentru copii. Acestea sunt de obicei digitale si au un aspect cat mai placut, care sa fie atragator pentru copii.


termometru digital


Spre deosebire de cel clasic, care este destul de riscant din cauza mercurului continut, termometrul digital este foarte precis si iti indica temperatura exacta in aproximativ 1 minut. Singurul mic dezavantaj este ca acesta scoate un sunet ascutit atunci cand termina de verificat temperatura si astfel il poate trezi pe copil in cazul in care aceasta doarme.


Pret aproximativ 25 ron


Termometru auricular


In cazul bebelusilor este extrem de usor de utilizat deoarece ofera o informatie precisa in numai cateva secunde, insa este usor riscant deoarece acesta poate rani timpanul daca nu este manevrat cu grija.


Pret aproximativ 100 ron


Termometru suzeta


Cea mai buna varianta de termometru in cazul bebelusilor ramane este ultima aparitie in acest sens, adica termometrul sub forma de suzeta. Acesta se utilizeaza exact ca o suzeta si afiseaza temperatura copilului in numai 3 minute.


Pret aproximativ 20 ron


Cum se masoara temperatura


In cazul in care termometrul este unul cu mercur sau digital, acesta se poate aseza la axila copilului sau se poate utiliza oral sau intrarectal. Inainte de utilizare, indiferent de maniera, termometrul trebuie dezinfectat bine cu alcool medicinal, lucru care se repeta si dupa folosire.


De asemenea, daca termometrul se foloseste intrarectal, este recomandat ca varful acestuia sa se unga cu putina crema, dupa care se introduce cu foarte mare grija pentru a evita leziunile, cel mult 2.5 centimetri. Termometrul se mentine in acest caz nemiscat cu mana timp de 3 -5 minute dupa care se scoate cu grija si se citeste temperatura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului