Cresterea copilului

#dinti #periuta dinti #bebelus #copii

Cum se ingrijesc dintii de lapte

Ingrijirea danturii incepe din primele luni de viata ale bebelusului. Astfel este foarte important sa acorzi o atentie deosebita chiar si gingiilor puiului tau si sa le ingrijesti corespunzator. In timp, atunci cand dintii vor aparea, vor trebui ingrijiti chiar daca sunt de lapte si copilul nu va sta cu ei foarte mult timp.


In mod normal gingiile copilului sunt foarte dureroase atunci cand incep sa iasa primii dintisori, asa ca este recomandat sa tratezi aceasta neplacere pe care copilul o are. Asadar,este recomandat sa ii dai copilului sa mestece un obiect rece. Totusi, este bine sa ai grija la temperatura pentru a evita o eventuala raceala.


Inmoaie o bucata de bumbac in apa rece si apoi da-i-o bebelusului sa o mestece. In acest fel, disconfortul prezent la nivelul gingiilor va disparea intr-un timp scurt. Repeta acest lucru ori de cate ori gingiile copilului sunt inflamate.
Daca durerile insa nu trec cu ajutorul acestei metode, roaga-l pe medicul pediatru sa iti recomande un gel special pentru aceasta problema.


Ingrijirea dintilor


Nu trebuie sa astepti sa ii iasa toti dintii pentru a incepe sa le oferi igiena necesara. Este bine sa incepi ingrijirea chiar de la aparitia primului dintisor. Nu este cazul sa achizitionezi inca o periuta de dinti . Curatarea o poti face zilnic cu ajutorul unei bucati de bumbac inmuiate in apa calduta.


In momentul in care copilului incep sa ii iasa tot mai multi dinti, este bine sa mergi la cumparaturi in cautare de periuta si pasta de dinti . Alege o periuta cat mai colorata si eventual, una care sa aiba un maner pe care sa fie prezent unul din personajele lui preferate din desenele animate. Piata ofera o varietate foarte mare de astfel de produse, asa ca in mod sigur vei gasi periuta potrivita.


De asemenea, este recomandat sa alegi o pasta de dinti special creata pentru copii. Daca nu stii ce anume sa alegi, cel mai bine ar fi sa il suni pe doctorul care se ocupa de copilul tau sau sa intrebi la farmacie.


Periaza-i in fiecare dimineata si seara dintisorii si transforma acest obicei intr-un moment placut, intr-o joaca. Este foarte posibil ca micutul tau sa nu accepte din prima ideea de periaj al dintilor, motiv pentru care parintii ar trebui sa ii dea exemplu. Ia-l pe copil cu tine in baie atunci cand te speli pe dinti si arata-i cat de mult iti place senzatia pe care ti-o ofera acest mic moment de rasfat.


Ai grija sa il inveti pe copil sa nu inghita niciodata pasta de dinti.


Vizita la stomatolog


Ar fi bine sa ii insufli inca de la inceput ideea ca vizita la medicul stomatolog este o necesitate care il poate scapa de multe probleme. Vorbeste-i despre carii si despre durerile ingrozitoare pe care le au cei care nu isi ingrijesc dintii in mod corespunzator.


Atentie!
Nu ii sugera nici macar in gluma faptul ca ar trebui sa ii fie teama de medicul dentist. Spune-i doar ca stomatologul este persoana care are grija de dintii copiilor cuminti si care ii ajuta pe acestia sa aiba o dantura frumoasa si sanatoasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului