Cresterea copilului

#constipatie #sarcina #gravida

Cum sa tratezi constipatia din timpul sarcinii

Majoritatea femeilor insarcinate se confrunta cu problema constipatiei, lucru care nu face decat sa inrautateasca starea gravidei, mai ales daca este insotita de durere in timpul scaunelor, cat si de balonare . Din pacate, constipatia este un aspect fiziologic al sarcinii, iar aparitia acesteia este greu de impiedicat.


Totusi, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa tratezi aceasta problema in mod natural, fara sa apelezi la medicamente.


Mergi la toaleta


Atunci cand simti nevoia sa mergi la toaleta, cel mai bine ar fi sa nu amani momentul. Este recomandat sa mergi la toaleta atunci cand organismul o cere si  daca este posibil sa nu intarzii momentul pentru ca este foarte posibil ca mai tarziu aceasta  functie a corpului tau sa nu mai dea randament.


Bea multe lichide


Bea cat mai multe lichide in fiecare zi. Apa, sucuri naturale (de preferat facute in casa) sau ceaiuri  ( ceai verde , crusin, coada soricelului , susan) sunt variante de lichide pe care le poti consuma in perioada sarcinii pentru a preveni constipatia. Totusi, ceaiurile trebuie consumate cu moderatie, fara a se depasi dozele zilnic recomandate.
Cel mai sigur este sa bei apa plata si sucuri din fructe si legume. De asemenea, laptele (fiert in prealabil) este foarte bun in prevenirea constipatiei.


Fa miscare


Functiile intestinelor isi revin la normal atunci cand corpul depune chiar si un efort mai mic. Indiferent ca mergi pe jos timp de 15 – 20 de minute zilnic, ca alegi sa inoti sau sa faci jogging, organismul tau va reactiona foarte bine.


Mananca multe fibre


Cerealele, painea integrala, fructele si legumele proaspete, semintele, nucile, fasolea si mazarea iti vor aduce aportul optim de fibre zilnic, asa ca incearca sa consumi aceste alimente in fiecare zi.  Recomandat este sa nu lasi sa treaca nicio zi fara sa introduci in alimentatia ta cel putin doua din produsele respective.


Evita alimentele care constipa


Orezul, coacazele, afinele, bananele si  morcovii sunt doar cateva dintre alimentele care duc la constipatie si care, prin urmare, ar trebui evitate.


Sfat!


Ai grija la consumul de laxative. Medicatia „dupa ureche” poate aduce probleme de sanatate atat tie cat si copilului, motiv pentru care nu ar trebui sa iei medicamente decat la recomandarea medicului si sub supravegherea acestuia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare