Cresterea copilului

#scutec #olita # igiena copil #olita copil # toaleta copil # renuntarea la scutec

Cum sa-ti obisnuiesti copilul cu olita

Antrenamentul utilizarii olitei este rareori un fapt care se consuma intr-o zi, ci poate sa solicite saptamani, chiar luni intregi. Din acest motiv, ai nevoie de multa rabdare si intelegere fata puiul tau confuz, care simte pentru prima oara presiunea de a-si pune in functiune autocontrolul. Iata cum sa-ti obisnuiesti copilul cu olita , mai eficient si mai rapid decat iti poti inchipui.

 

Rabdare, rabdare, rabdare


Operatiunea “olita” poate fi pentru tine un proces extenuant din punct de vedere fizic, mental si emotional. Trebuie sa iti supraveghezi copilul in mod constant, sa recurgi la promisiuni si recompense, eventual sa suporti mici “scapari” fiziologice ale nazdravanului prin locuri nepotrivite.
 

O chestiune de ore?


Exista si cazuri izolate de copii care se acomodeaza cu olita in mod spontan, simtindu-se ca ratusca in apa odata ce sunt indemnati sa foloseasca olita. Daca sesizezi un prim semn ca micutul tau si-ar dori sa faca pasul cel mare, creeaza-i din timp conditiile si ai putea fi surprinsa cat de firesc decurg lucrurile.
 

Chilotei cu personaje


Puiul tau ar putea fi mult mai tentat sa-si “menajeze” chiloteii daca acestia sunt frumos imprimati cu personaje indragite din desene animate sau din povestile pe care i le citesti inainte de culcare.
 

Haine usor de indepartat


Asigura-te de micutul tau poarta hainute cu elastic, usor de indepartat atunci cand are nevoie sa se elibereze. Fermoarele, capsele si ale sisteme de prindere ar putea fi un mare obstacol in calea utilizarii olitei.
 

Nu rata semnalele
 

Nu lasa temerile personale sa te impiedice sa observi semnalele evidente pe care puiul tau le transmite atunci cand este pregatit sa renunte la scutece : isi manifesta curiozitatea fata de olita si ramane “uscat” pe parcursul noptii sau al somnului din timpul zilei.
 

Recompensele


Stiind ca va primi bombonele sau ciocolata de fiecare data cand utilizeaza corect olita, micutul tau va fi mult mai motivat sa se obisnuiasca in acest fel.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului