Cresterea copilului

#haine toamna #haine copii # haine de copii #imbracaminte copii

Cum sa-ti imbraci copilul la inceput de toamna

In aceasta perioada de toamna, vremea este destul de capricioasa. Daca in timpul zilei temperaturile pot fi destul de ridicate, seara si dimineata se lasa racoarea. Astfel, intervine dilema: cum sa-ti imbraci copilul la inceput de toamna?

Foloseste-te de aceste solutii practice pentru a te asigura ca micutul tau este mereu imbracat adecvat vremii de afara.
 

1. Nu renunta la tricouri


Este adevarat ca dimineata, cand il duci la scoala sau gradinita, temperatura este cu cel putin 5 grade mai scazuta fata de timpul zilei. Totusi, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa il imbraci pe copil foarte gros, cu haine greoaie de care nu se poate dezbraca.

Lasa-l sa poarte tricourile de vara, iar peste acestea mai da-i un pulover sau o jacheta . Astfel, dupa orele pranzului, el va putea sa ramana doar in tricou daca i se face cald.
 

2. Combina lucrurile subtiri cu unele mai groase


  Daca temperaturile nu scad simtitor, fetita ta mai poate imbraca rochiile. Nu este nevoie decat de un pulover cu nasturi, un dres si o pereche de balerini. Rochitele de vara le poti strange abia cand temperaturile scad sub 15 grade. In cazul baietilor, de asemenea acestia mai pot purta bermude si pantaloni scurti , insa asigura-te ca i-ai dat sosete, o pereche de incaltari mai groase si un hanorac sau o bluza cu maneca lunga.
 

3. Achizitioneaza o jacheta cu captuseala detasabila


La inceput de toamna, jachetele subtiri sunt cele mai indicate, in timp ce spre sfarsitul anotimpului, aceasta haina trebuie sa fie mai groasa. Pentru a face o afacere buna, este indicat sa cumperi pentru copil o jacheta cu captuseala detasabila.
 

Sfaturi!

 

Cu o seara inainte, urmareste rubrica meteo, astfel incat sa il poti imbraca adecvat pe copil. Pentru a evita posibilele discutii, ar trebui sa il rogi pe copil sa urmareasca prognoza meteo impreuna cu tine. Astfel, nu vei fi nevoita sa ii explici de ce trebuie sa ia cu el umbrela, de ce trebuie sa poarte jacheta etc.

Strange sandalutele si pantofii decupati. De acum copilul ar trebui sa inceapa sa incalte doar balerini/tenesi/ pantofi de toamna.

Cumpara o umbrela vesela, in ton cu gusturile copilului tau. Este de preferat ca aceasta sa fie retractabila pentru a putea fi introdusa cu usurinta in ghiozdan .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului