Cresterea copilului

#adolescenti #greseli #dragoste

Cum sa o ajuti pe fiica ta cand sufera din dragoste

Fetitele si baieteii incep sa se indragosteasca inca de cand sunt foarte micuti, cei mai multi simtindu-se atrasi de sexul opus inca de la gradinita. Totusi, intensitatea sentimentelor incepe sa se faca simtita in adolescenta , atunci cand cei mai multi simt si prima dezamagire sentimentala.


Desi parintii cred ca este o nimica toata si ca tristetea le va trece in doar cateva zile, lucrurile nu stau deloc asa. Sentimentele unui adolescent pot fi la fel de puternice ca ale oricarui adult, asa ca situatia trebuie tratata in acelasi mod.


Cum sa fii alaturi de copilul tau


In special fetele sunt cele care sufera din dragoste si care se exteriorizeaza mai mult. Daca observi ceva neobisnuit la fiica ta intreaba-o despre ce este vorba si asigura-o ca iti poate spune orice.


Pentru o adolescenta nu va fi deloc usor sa discute cu parintii despre problemele sale in dragoste, asa ca nu te astepta sa iti spuna din prima tot ce o macina. Totusi, cu rabdare si intelegere, copilul tau iti va permite intr-un final sa afli despre ce este vorba.


Nu rade de suferinta adolescentei


Chiar daca tie ti se pare haios si stii ca peste cativa ani va rade si ea,  nu este indicat sa faci glume pe fondul acestei probleme.


Din momentul in care ti-a impartasit problema, spune-I ca orice s-ar intampla vei fi mereu langa ea si da-I cele mai bune sfaturi. Cel mai bine ar fi sa ii spui ca  extrem de putine cupluri au ramas impreuna inca din adolescenta si ca  o buna parte din acelea care au ramas, au ajuns sa se desparta din cauza monotoniei si din cauza dorintei de a experiementa si altceva.


Chiar daca poate copilul tau nu vrea sa priceapa si continua sa sufere, explica-I ca in timp va cunoaste foarte multe persoane de sex opus si se va indragosti de nenumarate ori.


Arata-I ca o iubesti


Desi poate va incerca sa te respinga, nu te lasa doborat si arat-I cat de mult o iubesti. Ia-o in brate, pup-o, gadila-o si, daca este nevoie, spune-I bancuri .  Chiar daca la prima vedere nu va parea, aceste lucruri o vor face sa se simta mai bine.


Totusi, este necesar sa ii lasi un anumit spatiu si sa eviti conflictele cat de mult poti in aceasta perioada. Mai mult decat atat, incearca sa iti faci timp cel putin o data pe saptamana sa faceti ceva impreuna.


De asemenea, incearca sa le chemi pe prietenele sale acasa pentru a petrece cat mai putin timp singura. In mod sigur celelalte fete o vor face sa se simta mai bine si sa uite de dragostea neimpartasita.


Mergeti la film, la cosmetica, la cumparaturi etc. Atata vreme cat ii vei arata ca o sprijini, fiica ta va trece mai repede peste suferinta, iar in plus, acestea activitati va vor apropia mai mult decat oricand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului