Cresterea copilului

#ziua copilului #cadouri 1 iunie #1 iunie copii #cadouri copii 1 iunie #1 iunie

Cum sa iti surprinzi copilul de 1 iunie?

1 iunie a devenit o sarbatoare unilateral recunoscuta, atat in randul copiilor, cat si in randul parintilor, care se bucura deopotriva de sarbatorirea fapturilor mici si inocente, aflate la frageda varsta a copilariei. 1 iunie este o zi cu totul speciala, diferita de orice onomastica sau zi de nastere. Este pur si simplu ziua copiilor si din acest motiv orice parinte incearca sa isi surprinda puiul intr-un mod cat mai placut.

Ce surprize le poti face copiilor de 1 iunie si cum poti petrece si timp de calitate alaturi de ei?

1 iunie devine o provocare, in ciuda faptului ca este destul de usor sa multumesti un copil. Din dragostea purtata totusi si din dorinta de a oferi ceva memorabil, parintii incearca sa gaseasca cele mai creative si inovative cadouri, care sa fie pe placul celor mici. Daca pana in acest moment nu ai o idee clara despre ce anume i-ar placea copilului tau, iti oferim noi cateva exemple care speram sa iti fie pe plac.

Trotineta - devenita simbol al copilariei, aproape ca niciodata nu este prea devreme pentru un astfel de cadou. Usor de utilizat si sigura de folosit, o trotineta poate fi cadoul ideal pentru orice copil. Adaptabila in functie de varsta, trotineta scoate la plimbare si socializare micutii, mai ales ca vremea de afara ii imbie sa iasa la joaca. In plus, avantajul major al trotinetei este acela ca reuseste sa cheme la joaca copii, astfel incat acestia sa nu fie atrasi de dispozitivele mobile, asa cum este tendinta moderna, ci de razele delicate ale soarelui si de miscare.

Nisipul kinetic - un cadou simplu si ieftin, insa atat de iubit de copii, nu are cum sa treaca neobservat de 1 iunie. Fa-i o surpriza micutului tau si daruieste-i un set de nisip kinetic pe care sa il poata modela dupa bunul plac. Avantajul major in a darui nisipul modelator este ca poti petrece timp de calitate impreuna cu micutul tau, punandu-ti si tu imaginatia la incercare.

Casuta pentru papusi - viitoare printese, doctorite, aviatoare sau creatoare de moda, in mod cert niciunei fetite nu i-ar displacea o casuta pentru papusi cu mobilier. Casutele pentru papusi sunt adevarate jucarii fauritoare de vise, iar placerea jocului va imbia chiar si parintii.

Tableta pentru desenat - ce e mai frumos in perioada copilariei decat desenul? Desenele descretesc fruntile si exprima sentimentele, iar bucuria culorilor ajuta copilul sa se dezvolte armonios din punct de vedere cognitiv. Asa ca o idee potrivita de cadou de 1 iunie este o tableta pentru desenat, care sa ii ajute pe cei mici sa transpuna imaginatia in adevarate opere de arta.

Puzzle din lemn - parentingul modern pune foarte mare accent pe dezvoltarea motrica si cognitiva a copiilor, iar din acest motiv, puzzle-urile reprezinta cadoul perfect. Un puzzle din lemn stimuleaza invatarea prin joaca, ajutand la coordonarea mana-ochi, dar si la asimilarea altor notiuni, chiar de la varste fragede. Culorile, formele si organizarea, acestea sunt concepte primare cu care bebelusul sau copilul poate intra in contact pentru prima oara, dar care ii vor ramane in minte pentru totdeauna.

1 iunie este Ziua Internationala a copiilor si de aceea ei chiar merita tot ceea ce este mai bun. In definitiv, ei vor conduce viitorul, insa pana atunci o idee buna ar fi sa ii lasam sa mai copilareasca. Cum? Cumparandu-le jucarii!

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului