Cresterea copilului

#iarna #copil #parinti #degeraturi #hipotermie #zapada #temperaturi scazute #vant puternic #imbracaminte #caciula #fular #manusi #gheata

Cum sa iti protejezi copilul iarna

Stiai ca temperaturile scazute si conditiile metereologice nefavorabile ii pot pune in pericol siguranta copilului tau? Iata cateva metode prin care iti poti proteja copilul de pericolele pe care le aduce anotimpul rece.


Afara, la joaca

Cand ies la joaca, copiii trebuie sa infrunte temperaturile scazute si vantul puternic. Desi zapada este asteptata cu mult entuziasm de cei mici, acestia trebuie sa fie protejati de eventualele degeraturi sau hipotermie . Toate acestea pot fi inlaturate prin cateva metode.

- alege o imbracaminte pe mai multe straturi, mai multe bluze, mai multe perechi de ciorapi si pantaloni etc.

- chiar daca micutul tau se impotriveste, determina-l sa poarte caciula si manusi atunci cand se joaca afara. Mainile si picioarele sunt cele mai expuse degeraturilor.

- cei mici ar sta afara ore in sir sa se joace in zapada, dar cel mai bine ar fi ca, periodic, sa se incalzeasca putin in casa;

- tine-l sub observatie si schimba-l imediat de hainele ude.

- nu il lasa pe copilul tau sa se joace afara cand timpul nu este favorabil. Evita furtunile de zapada, temperaturile extrem de scazute si vantul puternic.

- instruieste-l sa ramana mereu in locul de joaca amenajat. Imbraca-l in haine puternic colorate, pentru a-l zari cu usurinta la distanta.

- nu ii permite sa construiasca tunele de zapada care s-ar putea prabusi peste el. De asemenea, curata acoperisul casei de turturi de gheata sau zapada. Spune-i micutului tau ca nu are voie sa atinga obiecte de metal iarna.

- nu uita sa te asiguri ca in fata casei sau pe alee nu exista urme de gheata.

- spune-i copilului ca nu are voie sa manance zapada. Aceasta ii poate raci corpul pana la limite periculoase.

- nu uita sa acoperi zonele expuse la soare cu crema protectoare. Lumina puternica reflectata de zapara ii poate produce arsuri micutului tau.

- daca soarele este foarte puternic, ar fi bine sa foloseasca ochelari speciali de protectie pentru sporturile de iarna.

Prin casa, in preajma sarbatorilor

- fereste-ti copilul de posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Impodobirea bradului , lumanarile decorative, jucariile care nu corespund varstele copilului, toate acestea pot pune in pericol sanatatea micutului tau.

- atentie la ornamentele pe care le folosesti la impodobirea brazilor de Craciun. Daca ai copii mici, evita ornamentele din sticla pe care le pot sparge usor. Acestea nu trebuie sa fie de dimensiuni mici, pentru ca este posibil sa fie inghitite. Mai mult, exista riscul ca acestia sa incerce sa se infrupte din ornamentele in forma de bomboane de pom sau acadele.

- chiar daca este perioada sarbatorilor, limiteaza cantitatea de dulciuri pe care o va consuma copilul tau.

- daruieste-i doar jucarii corespunzatoare varstei. Pentru aceasta, verifica ambalajul sau intreaba vanzatorul.

- tine lumanarile sau lampile de casa departe de copil. Cel mai bine ar fi sa le pozitionezi in locuri unde acesta nu poate avea acces.

- nu ii permite sa se joace prin preajma aragazului sau a gratarului.

- explica-i cum sa isi dea seama in timp util daca a luat ceva foc sau daca este in pericol si invata-l ce sa faca in caz de incendiu, unde sunt iesirile de siguranta etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului