Cresterea copilului

#soacra #nora #cuplu #partener #familie #bunica #nepot #socru #ginere

Cum sa iti impresionezi socrii

Cred ca ai auzit de multe ori de mitul soacra-nora. Inainte de a o lua la fuga, gandeste-te ca socrii tai sunt parintii persoanei pe care o iubesti si bunicii copiilor tai. Cu putina amabilitate si rabdare, ii vei putea impresiona placut.

1 Arata-le partile fericite ale casniciei tale

Momentele petrecute alaturi de parintii vostri nu sunt cele mai indicate atunci cand vrei sa ii reprosezi ceva partenerului. Lasa la o parte subiectele delicate, ca situatia materiala, job, locuinta si alte nemultumiri.

Povesteste mai bine cum va petreceti timpul impreuna, unde aveti intentia sa calatoriti, ce nebunii au mai facut copiii, pentru ca socrii tai sa realizeze ca sunteti fericiti impreuna.

2 Complimenteaza-i

Arata-le socrilor tai cat de multumit esti de faptul ca formati o familie si va intelegi foarte bine. Mama-soacra este o gospodina desavarsita? Atunci nu ezita sa ii lauzi mancarea preparata special pentru voi. Tata-socru prepara un gratar pe cinste? Atunci complimenteaza-l in legatura cu acest aspect.

Poate ca ai impresia ca doar tu esti emotionat atunci cand aveti vreo reuniune de familie, insa si ei au dreptul sa se simta la fel ca si tine. Foloseste-te de simtul umorului si destinde atmosfera.

Tine minte! Nu exagera totusi cu laudele, pentru ca va fi evident ca vrei doar sa intrii in gratiile socrilor. Fii sincer in ceea ce spui.

3 Creeaza o atmosfera de familie

Daca ti-ai invitat socrii la masa, nu alerga repede la magazinul din colt pentru a cumpara prajituri si semi-preparate. Chiar daca ritmul tau de viata si al partenerului este mai alert si nu mai aveti timp sa gatiti, impresioneaza-ti socrii cu o masa pregatita chiar de tine.

Nu trebuie sa fie ceva complicat, dar mancarea de acasa este intotdeauna cea mai buna. In plus, un aranjament deosebit al mesei, mirosul de mancare venind din bucatarie, o muzica in surdina va va introduce intr-o atmosfera intima, potrivita reuniunilor de familie. Ar fi bine daca ai afla care sunt mancarurile preferate ale socrilor tai. Ii poti surprinde astfel intr-un mod placut.

4 Afla care sunt pasiunile acestora

In afara de mancare, i-ai putea incanta pe socri daca atunci cand le faci un cadou sau organizezi vreo intalnire, tii cont de preferintele acestora. De exemplu, soacrei tale ii place sa croseteze, iar socrul adora gradinaritul. Atunci la urmatoarea aniversare vei stii deja din ce domeniu sa alegi un cadou.

Mai mult, cu siguranta ar fi placut impresionati daca i-ai ruga sa iti dezvaluie cate ceva din tainele pasiunilor pe care le au. In definitiv, socrii tai probabil ca au acumulat destule experiente de viata si te pot invata ceva interesant si folositor.

5 Mentine legatura

Daca iei legatura cu socrii tai doar de sarbatori, este foarte posibil sa se creeze antipatii. Chiar daca esti ocupat, incearca sa tii legatura cu socrii macar prin telefon. Intreaba-i daca sunt sanatosi, cum se descurca, si nu face acest lucru doar la initiativa partenerului. Nu uita sa le aduci si poze cu voi doi atunci cand treceti in vizita. Se vor bucura foarte mult sa isi vada copilul fericit in ultima vacanta, excursie etc. si nu se vor simti, astfel, neglijati .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului