Cresterea copilului

#ore online #copil

Cum sa iti ajuti copilul sa participe la orele online cu placere

Cu siguranta, ultimul an a venit cu multe provocari pentru toti membrii familiei, de la mic la mare. Chiar daca ti se pare ca telemunca e cea mai dificila, ca poate nimeni nu te intelege din randul celor dragi atunci cand le povestesti de meeting-uri la distanta, sarcini interminabile, program care dureaza mult mai mult decat de obicei, este important sa intelegi ca nu doar tie iti este greu. Chiar daca orele online par mult mai simple decat cele desfasurate in format clasic, perceptia copilului tau s-ar putea sa fie foarte diferita fata de a ta. Inainte sa judeci si sa tragi cu urechea, incearca sa comunici cat mai mult cu cel mic, mai ales daca pana acum nu ai acordat prea multa atentie acestui aspect, concentrandu-te mai degraba asupra solutionarii sarcinilor zilnice si a temelor.

De foarte multe ori, provocarile de zi cu zi pot fi mult mai apasatoare decat ai crede pentru copil. Tocmai de aceea, este necesar sa ii fii mai mult ca niciodata alaturi, mai ales ca nu exista nicio data sigura preconizata la care ai putea spera ca lucrurile vor reintra intr-o normalitate.

O camera prietenoasa

Nu, nu vei putea compensa nicicum lipsa de interactiune a copilului tau cu colegii, dorinta acestuia de a reveni in comunitate, satisfactia de a lucra in echipa. Insa, cu resursele pe care le detii, te poti asigura ca nu ii vei face viata de zi cu zi si mai grea decat este, avand asteptari exagerate si comparandu-i rezultatele cu ale celorlalti.

Poti incepe sa lucrezi la bunastarea emotionala a puiului tau asigurandu-i conditii optime pentru desfasurarea activitatii. In acest sens, il poti implica in reamenajarea camerei si sa deveniti amandoi partenerii unei echipe al carei scop este „transformarea” spatiului sau personal. Puteti sa va consultati, sa apelati la un artist plastic pentru a personaliza peretii incaperii sau sa comandati cel mai inspirat tapet, de exemplu, unul cu sistemul planetar sau personaje din filme celebre pentru copii. De asemenea, nu e necesar sa schimbi tot mobilierul, ci sa scapi de obiectele care ocupa spatiu degeaba, preocupandu-te de detalii. Poti achizitiona perdele colorate care sa personalizeze camera, lenjerie de pat aleasa chiar de locatar si un covor pufos care sa se transforme in orice clipa intr-o „insulita” confortabila pentru lectura. De asemenea, este absolut necesar sa ii iei un birou, mai ales daca e la etapa in care trebuie sa-si pregateasca teme si lectii pentru a doua zi.

O abordare plina de optimism

In loc sa pui presiune pe cel mic si sa-ti manifesti nemultumirea fata de el ca scoala fata in fata nu mai incepe odata pentru toata lumea, ai putea sa schimbi optica. De exemplu, ati putea sa faceti un joc de rol in care fiecare sa enumere punctele pozitive ale experientei din ultimul an. De exemplu, te poti inspira din programele de leadership educational, care au realizat analize specializate in acest sens despre impactul scolii online asupra starii emotionale a elevilor. Potrivit unei astfel de organizatii, elevii au invatat in ultimul an sa fie mai rabdatori, sa respecte cand ceilalti vorbesc, sa fie mai atenti si sa aprecieze sincer programul flexibil. Explica-i ca ati avut sansa de a petrece mult mai mult timp impreuna, de a va cunoaste mai bine si de a face activitati carora in alte conditii le spuneati „pas”. Incurajeaza-ti copilul sa se increada in fortele proprii, sa devina autodidact si analitic si provoaca-l la discutii in care sa iti povesteasca despre ce a invatat nou. De asemenea, oricat de interactive ar fi orele, incearca sa il atragi in activitati recreative, cum ar fi gatitul si plimbarile, pentru a limita astfel timpul petrecut in fata device-urilor digitale.

Aminteste-i puiului tau ori de cat este nevoie ca a facut achizitii si progrese remarcabile, chiar si urmarind de pe telefon lectiile, si ca s-a descurcat foarte bine intr-o situatie cu totul noua, care ar pune in dificultate chiar si pe cel mai echilibrat adult.

Sursa foto: unsplash.ro

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului