Cresterea copilului

#bebelus #copil #iarna #imbracaminte

Cum sa imbraci bebelusul in sezonul rece

Corpul bebelusului nu are capacitatea de a-si regla temperatura. Comparativ cu adultii, acesta pierde mult mai usor caldura. De aceea este important ca micutul tau sa fie protejat de frig din cap pana in picioare. Iata care sunt hainutele de care ai nevoie pe timpul iernii si cum trebuie sa iti imbraci bebelusul.
Imbraca-l in mai multe straturi de haine
Corpul bebelusului trebuie acoperit aproape in totalitate, mai ales in ceea ce priveste extremitatile, acestea fiind partile une se pierde rapid caldura, dar si cele mai sensibile frigului.
Opteaza pentru haine groase , pufoase, insa nu te folosi de un paltonas gros sau de un pulover de lana ca un singur accesoriu. Pentru ca temperaturile pot varia, cel mai bine ar fi sa iti imbraci copilul in mai multe straturi de hainute. In felul acesta, cel mic va putea fi usor dezbracat in cazul in care vrei sa ii schimbi scutecul sau acesta da semne ca s-a incalzit peste limita admisa.
Daca cel mic este agitat, da semne de iritatii sau alergii din cauza caldurii, atunci este cazul sa ii elimini un strat de hainute.
De fiecare data cand iesiti din casa este insa indicat sa ii acoperi capul cu o caciulita si mainile cu manusi . De asemenea, este foarte important ca micutul tau sa nu simta frig la picioare, asa ca asigura-te ca i-ai cumparat incaltaminte calduroasa, completate de sosete moi.
Pentru zilele in care vantul bate destul de tare, poti opta pentru o geaca sau o haina cu gluga. De asemenea, gecile din fas sunt recomandate atunci cand va confruntati cu o vreme mai aspra, pentru ca il protejeaza pe micut de vantul puternic.
Daca aveti de gand sa stati mai multa vreme in aer liber, o salopeta de iarna se poate dovedi un articol vestimentar foarte bun, insa ai grija sa schimbi scutecelul inainte de a iesi din casa, pentru ca iti va fi destul de greu sa faci acest lucru daca cel mic poarta salopeta.
Un material impermeabil al salopetei il va tine departe de intemperii. Pentru zilele intr-adevar geroase, il poti acoperi pe bebelus si cu o patura, peste hainutele cu care deja l-ai imbracat. Ai grija ca atunci cand intrati in incaperi mai calduroase, sa indepartezi fularul, gluga, caciula sau manusile copilului si sa il deschei la haina/geaca, pentru a nu transpira.
Observa comportamentul bebelusului
Chiar daca timpul de afara se arata destul de neprietenos, este important ca bebelusul sa ia o gura de aer proaspat. Daca te confrunti cu intemperiie, alege pentru hainele bebelusului bumbacul sau materialele impermeabile – vor tine apa la distanta.
Fii atent insa si la semnalele pe care acesta ti le da atunci cand s-a saturat de stat pe afara sau cand ii este frig. Daca este agitat, pielea fetei a adevenit palida sau vinetie, atunci este cazul sa il duci acasa. Citeste mai multe despre semnele de ingrijorare pe timpul iernii si Cum sa iti protejezi copilul iarna.
Evita supraincalizrea bebelusului pe timp de noapte
Majoritatea bebelusilor sunt foarte agitati in timpul noptii, asa ca un exces de paturi il poate mai mult dezveli decat sa il incalzeasca corespunzator. In plus, bebelusul se poate sufoca daca isi va trage paturica peste fata. Invata mai multe despre cum sa trebuie sa asezi bebelusul in patut in articolul Cum sa pozitionezi corect bebelusul pentru somn.
In ceea ce priveste imbracamintea din timpul noptii, nu exagera cu straturile de hainute, pentru ca risti sa il supraincalzesti. O pijama formata dintr-o singura bucata sau doua piese, si un maieu pe dedesubt sunt suficiente pe timpul noptii. Bineinteles, acopera-l pe micut cu o paturita ridicata pana la brau sau aseaza-l intr-un saculet pentru dormit. Verifica temperatura camerei – termometrul ar trebui sa indice 22 de grade, suficiente pentru bebelus.
Lista cu hainele de care are nevoie bebelusul tau pe timpul iernii

  • Pulovere
  • Saci de dormit
  • Caciula, fular, manusi
  • Incaltaminte rezistenta la apa
  • Bluze pe gat, cu maneci lungi
  • Sosete groase
  • Pantalonasi grosi si salopete de purtat pe dedesubt
  • Geaca de fas , cu gluga
  • Salopeta din fas

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare