Cresterea copilului

#bebelusi #vara #protectie

Cum sa il protejezi pe bebelus in aceasta vara

Temperaturile ridicate il afecteaza si pe bebelusul tau, oricat de mult ai incerca sa il protejezi. Totusi, exista cateva sfaturi pe care daca le vei urma, lucrurile vor fi mai usoare pentru copil, trecand cu bine peste acest sezon sufocant.

Hainele

Desi unele mame au tendinta sa isi imbrace copiii in tesaturi nepotrivite chiar si vara pentru a-i feri de raceala, cel mai bine este sa ii adaptezi tinutele dupa temperaturile de afara. Trebuie sa stii ca exista o legatura foarte stransa intre senzatiile pe care le ai tu si cele pe care le simte el, asa ca daca tu suporti cu greu caldura, este foarte posibil ca si bebelusul sa se afle in aceeasi situatie.

Astfel, daca tu te imbraci foarte sumar in zilele calduroase, imbraca-l si pe el la fel. Maieurile sau tricourile din bumbac, pantalonii sau rochitele din in sau panza trebuie sa faca obligatoriu parte din garderoba de vara a copilului.

Totusi, atunci cand plecati de acasa, ar fi bine sa ai hainute de rezerva (in cazul in care acestea se murdaresc/pateaza) dar si o bluzita mai groasa in cazul in care vremea se raceste brusc. O mama trebuie sa fie intotdeauna prevazatoare si echipata.

Protectia solara

Crema cu protectie solara special creata pentru bebelusi nu este obligatorie, insa este recomandata daca ai de gand sa il expui pe copil la soare mai mult de 20 de minute pe zi. Pielea sa alba se poate arde foarte usor, mai ales in zona picioruselor chiar daca ai un carucior cu o copertina care sa ii tina umbra. Nu ar strica sa achizitionezi un astfel de produs la inceputul verii si sa il tii in geanta pentru a-l folosi atunci cand este nevoie.

De asemenea, palaria sau sapca este un accesoriu obligatoriu pentru bebelus pentru a-i proteja capul si fata de razele nocive si puternice ale soarelui.

Hidratarea

Chiar daca este sugar, este bine sa ai in permanenta in geanta un biberon cu apa sau ceai pentru ca desi el se hidrateaza aproape in totalitate cu ajutorul laptelui matern, exista riscul sa mai aiba nevoie si de alte lichide. Printre semnele de deshidratare la bebelusi se numara: gura uscata, saliva lipicioasa, sunt palizi, cu ochii infundati in orbite, incercanati, urineaza la intervale mari de timp 6-8 ore, in cantitati mici, refuzul de a manca, nervozitatea, apatia etc.

Ofera-i apa din ora in ora sau atunci cand incepe sa plang si lasa-l sa consume atat cat doreste, chiar daca ti se pare ca bea prea mult. Apa plata cu un continut foarte scazut de saruri este cea mai recomandata, dar la fel de bune sunt si ceaiurile pentru sugari (se gasesc la farmacie).

Racorirea

Dusurile zilnice sunt obligatorii, iar daca ti se pare ca micutul transpira sau nu mai poate de cald, ii poti face chiar si doua sau trei dusuri intr-o zi. Ai grija totusi sa nu il scoti dupa baita intr-o camera racoroasa (cu aerul conditionat).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului