INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cresterea copilului

#bebelus #copil #somn #parinti

Cum sa il adormi mai usor pe bebelus

Ai incercat diverse trucuri pentru a-ti adormi bebelusul, insa eforturile tale par a nu da roade. Daca ai efectuat deja pasii elementari, precum monitorizarea reprizelor de somn ale micutului tau, stabilirea unui ritual inainte de culcare, atunci ar fi indicat sa verifici care sunt factorii ce il tin pe copilul tau treaz. Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii bifezi pentru a-i asigua micutului un somn linistit .
 

 

Decide unde doarme mai bine bebelusul
 

 

Din pacate, va trebui sa te adaptezi din mers la ritmul bebelusului tau, pentru ca acesta isi va schimba in mod constant preferintele.

Dorinta ta este ca acesta sa doarma in patut , eventual in camera sa, insa vei descoperi ca in timp isi va schimba gusturile. De aceea, nu exista locul ideal pentru bebelus de a dormi: unii micuti se vor linisti doar atunci cand vor dori in bratele mamei, altii se vor simti cel mai bine in patutul asezat in camera parintilor, iar alti bebelusi vor adormi confortabil in patut, in camera lor.  Invata sa te adaptezi din mers si sa experimentezi diferite locatii, pentru ca acestea se vor schimba pe masura ce bebelusul trece dintr-o etapa a cresterii in alta.
 

 

Obisnuieste-l cu o serie de ritualuri pentru adormit
 

 

Daca obisnuiai sa il legeni pe micut pana adormea, de la un timp observi ca acesta nu mai vrea sa isi reia vechile obiceiuri.  Din fericire, ai posibilitatea de a folosi alternative: il poti legana pe picioare, in brate, ii poti canta sau ii poti lasa pe fundal o melodie linistitoare; de asemenea, unii parinti prefera sa il invete pe copil sa adoarma singur, chiar daca acest lucru ii va costa la inceput cateva seri bune de plans ale micutului.

Care este insa cea mai buna metoda? Din pacate, fiecare metoda prezinta avantaje si dezavantaje, Folosirea „artificiilor” il fac pe copil sa devina dependent de factorii din exterior si implicit de tin de parinti, pe cand obisnuirea bebelusului de a adormi de unul singur poate afecta increderea copilului in parinti, il va face pe micut sa planga, cel putin la inceput si ii va determina pe parinti sa fie mai putin alerti atunci cand bebelusul incepe sa planga.

 

Calmeaza-l inainte de culcare
 

 

Daca bebelusul s-a agitat suficient pe timpul zilei, nu te astepta sa doarma imediat ce il asezi in patut; da-i o mana de ajutor si linisteste-l inainte de a-l culca. De exemplu, lasa-l sa stea in bratele tale sau leagana-l intr-un baby-sling pret de 20 de minute. De asemenea, hraneste-ti bebelusul inainte de culcare, pentru ca micutul va invata ca doar ziua se mananca si noaptea se doarme.
 

 

Verifica-i imbracamintea
 

 

Unii bebelusi adorm mai bine atunci cand sunt infasati, pentru ca se simt mai in siguranta, altii nu suporta hainutele stranse sau paturile si prefera sa doarma imbracati mai lejer. Temperatura ridicata din camera poate deveni un alt factor deranjant pentru micut. Testeaza diferitele stiluri de imbracare si infasare a bebelusului si observa care este cel care il linisteste mai repede.
 

 

Aseaza-l intr-un pat cald
 

 

Atingerea dintre pielea calda a bebelusului si asternuturile reci ale patutului ii poate crea acestuia disconfort chiar inainte de culcare. Pentru a nu-l trezi din starea linisitita in care ai reusit sa il aduci, asigura-te ca ai folosit pentru patut texturi care ii vor tine de cald, mai ales pe timpul iernii: de exemplu, o paturica moale ii va asigura confortul inainte, dar si in timpul somnului.
 

 

Indeparteaza sursele de zgomot
 

 

Ar fi indicat ca bebelusul sa doarma intr-o camera in care nu va fi deranjat de zgomotul masinilor de afara, de televizorul din sufragerie sau de activitatea fratiorilor mai mari. Cu toate acestea, ii poti lasa in camera sunete ritmate, care ii vor induce o stare de somnolenta : ticaitul ceasului, zgomotul apei curgand la robinet, un cantecel linistit care ii face placere sau chiar vocea mamei inregistrata, cantand un cantecel pentru copii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top
Top