INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cresterea copilului

#imbaiere #copil #bebelus #baie

Cum sa ii faci baie bebelusului

imbaierea bebelusului devine un moment special pentru intreaga familie, insa atrage dupa sine si o multime de intrebari. Cata apa trebuie sa contina cadita bebelusului si care este temperatura ideala? De cate ori pe saptamana trebuie imbaiat cel mic? Iata cateva pasi care iti explica metoda corecta de a-ti imbaia prichindelul.

Pasul 1. Alege locul unde iti vei imbaia bebelusul

Ar fi indicat sa achizitionezi o cadita speciala pentru ce mici. Astfel, va veti bucura impreuna de un plus de confort si de igiena. In felul acesta, nu va trebui sa te apleci sau sa stai intr-o pozitie inconfortabila atunci cand il imbaiezi pe bebelus. Poti aseza cadita pe un suport mai inalt, pentru a avea control sporit asupra copilului. Pentru un plus de siguranta, poti aseza in cadita un covoras antiderapant. Ai grija sa il cureti inainte si dupa baita bebelusului, pentru a nu favoriza aparitia si inmultirea germenilor.

Pasul 2. Aseaza langa tine toate produsele de care ai nevoie pentru baie 

Bebelusul nu trebuie lasat singur nicio clipa, asa ca ar fi indicat sa ai langa tine, inca de la inceput, toate produsele de care vei avea nevoie atat in timpul baitei, cat si dupa. Asadar, nu ar trebui sa-ti lipseasca carpe curate din bumbac, tampoane de vata, sapun, sampon, prosoapele, scutecele, lotiunea pentru bebelus, pijamalutele etc.

Pasul 3. Umple cadita cu apa 

Da drumul mai intai la apa rece, apoi la cea calda, pentru a evita accidentarile. Testeaza mai intai apa. Aceasta ar trebui sa aiba in jur de 32 de grade Celsius. Pentru a sti exact temperatura apei, foloseste un termometru, pe care il poti achizitiona odata cu cadita. Umple cadita cu apa calda, aproximativ 5-8 cm. Micutii se pot ineca rapid, in mai putin de 2 minute . Asadar, este foarte important sa nu il lasi nicio clipa nesupravegheat. Chiar daca suna telefonul sau te asteapta cineva la usa, nu iti lasa bebelusul singur in apa. In aceste cazuri, infasoara-l intr-un prosop si ia-l cu tine.

Pasul 4. Obisnuieste-l pe bebelus cu apa

Introdu-l pe micut treptat in cadita, aruncand putina apa calduta peste pielea acestuia in mod regulat, pentru a-l obisnui cu temperatura si pentru a nu ii fi frig in timpul baitei. Sustine-i gatul si capul cu mana.

Pasul 5. Foloseste o carpa sau un burete moale pentru a-l spala pe bebelus

Mai intai sterge-i zonele sensibile cu o carpa curata, umeda, fara sapun: ochii, gatul, urechile si spatele acestora. Aplica sampon special pentru copii, o data sau de doua ori pe saptamana. Maseaza-i scalpul si parul si clateste apoi cu buretele sau carpa. Foloseste o formula “fara lacrimi”, iar daca totusi ii intra sampon in ochi, sterge-l repede cu tampoane de vata curate. Dupa aceea, poti incepe sa il speli pe tot corpul. Repeta acelasi procedeu: foloseste o carpa moale atat pentru aplicarea gelului de dus sau a sapunului, cat si pentru indepartarea acestuia. Nu este nevoie ca bebelusul sa faca baie generala in fiecare zi. Este suficienta o baie de doua ori pe saptamana, insa in fiecare zi trebuie sa ii cureti fata, gatul si zona genitala. Nu folosi produse de curatare in exces. Acestea pot usca pielea bebelusului, ducand la aparitia iritatiilor.

Pasul 6. Inveleste-l intr-un prospop uscat

Dupa imbaiere, inveleste-l pe bebelus intr-un prosop pana se usuca. Aplica apoi o lotiune cu un Ph neutru, pe zonele sensibile sau iritate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top

Sfatul expertului