Cresterea copilului

#personaje carti #reciclare #carti #copii

Cum sa-i inveti pe copii sa recicleze cu ajutorul personajelor din carti

Reciclarea este un subiect care ar trebui sa ne preocupe tot mai mult. Iar parintii au ocazia de a-i invata pe cei mici cum sa recicleze cu ajutorul personajelor din carti. Astfel, micutii pot invata intr-un mod amuzant si placut cat de importanta este reciclarea, dar si cum pot recicla in mod corect, apoi vor putea pune in practica aceste lucuri cu ajutorul parintilor.

Kaufland Romania continua seria initiativelor de protejare a mediului si educare in aceasta directie, prin lansarea primului proiect editorial de educatie ecologica in colaborare cu scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc.

„Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra”, semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc, in parteneriat cu Kaufland Romania si Didactica Publishing House, se adreseaza copiilor cu varste de 2-3 ani, respectiv 3-7 ani, si explica, intr-un limbaj simplu si adecvat, conceptele de reciclare si colectare selectiva.

„Lectiile pe care le invatam de mici in joaca sunt cele care raman cu noi toata viata! Cred cu putere in magia cartilor de a ajuta copiii si adultii sa inteleaga mai bine aspecte complexe, sa se identifice si sa se simta inspirati in a gasi solutii pentru rezolvarea provocarilor din propria viata. Cred in puterea umorului de a ne ajuta sa acceptam si sa implementam schimbari benefice in viata noastra. Aceste doua carti cu Ema si Eric, personaje bine cunoscute si indragite de micii cititori, vor imprieteni, sper eu, multe familii cu concepte dificile precum schimbarea climatica, poluarea, economisirea si reciclarea, fara morala, fara presiune, prin poveste si conectare.”, a adaugat Ioana-Chicet Macoveiciuc, autoare si blogger de parenting (https://www.printesaurbana.ro/).

In plus, campania are si o componenta sociala, care beneficiaza de sprijinul Asociatiei OvidiuRO si al Ministerului Educatiei, a carei misiune este de a face educatia prescolara accesibila si eficienta pentru toti copiii din Romania, iar in acest caz promovarea educatiei ecologice in randul cadrelor didactice si prescolarilor.

„La fel cum problema deseurilor nu a aparut de ieri, de azi, nici rezolvarea nu va veni peste noapte. Ideea acestui proiect inedit este simpla – o societate sanatoasa are la baza generatii educate in spiritul sustenabilitatii, al grijii fata de natura. Prescolarii sunt cei mai deschisi in ceea ce priveste asimilarea si internalizarea de informatii si comportamente noi, sanatoase, care se mentin pe termen lung. Copiii invata cel mai repede, daca au parte de sprijin si explicatii potrivite varstei lor. Suntem recunoscatori partenerilor, datorita carora demersul nostru de a investi in educatia copiilor se concretizeaza.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Astfel, prin intermediul Caravanei OvidiuRO, volumele „Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra” vor ajunge in 500 de gradinite situate in cinci zone din Romania – municipiul Bucuresti si judetele Brasov, Cluj, Iasi si Timis. Fiecare gradinita va primi cate un pachet cu 10 seturi de carti si 10 board game-uri despre eco-obiceiuri, care vor fi folosite la ore ca suport pentru activitatile de reciclare. Cadrele didactice din cele 500 de gradinite vor participa la 5 sesiuni de training cu ateliere de literatie si de ecologie, sustinute de Asociatia OvidiuRO si Asociatia SNK.

„Prin joc si lectura, inca de la cele mai mici varste, copiii pot dobandi cunostinte care sa schimbe chiar si obiceiurile familiei. In primii 5 ani de viata, creierul se dezvolta in proportie de 90%, de aceea este importanta educatia timpurie, expunerea copilului la activitati de invatare de calitate si cat mai diverse, caci acum se pun bazele cognitive si emotionale ale viitorului adult. Povestile despre ecologie spuse sub forma de carte ilustrata, unde cei mici se pot identifica usor cu personajele Ema si Eric, sunt o prima lectie de sustenabilitate pentru copiii care merg la gradinita, mai ales ca temele abordate sunt poluarea, schimbarile climatice, resursele pamantului si reciclarea, elemente prezente in viata fiecaruia dintre noi.”, a declarat Maria Gheorghiu, co-fondatoare Asociatia OvidiuRO.

„Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra” fac parte din seria „Familia Pofticiosilor” si urmaresc indragitele personaje, Ema si Eric, in procesul de aprofundare prin joc si poveste a unor teme complexe, cum sunt: poluarea, schimbarile climatice, consumul de resurse si reciclarea. Si de aceasta data, ilustratia sugestiva si pe intelesul copiilor a fost realizata de ilustratoarea Lavinia Trifan.

Volumele vor fi disponibile in intreaga retea de magazine Kaufland Romania iar in perioada 12.10-18.10.2022 clientii pot primi un voucher de 10% reducere pentru achizitionarea cartilor daca vor veni cu 5 recipiente (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu) la centrele de colectare selectiva din parcarile magazinelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului