Cresterea copilului

#imunitate copii #jocuri educative copii #parinti copii #educatie copii

Cum sa fii cel mai bun prieten al copilului tau

Legatura parinti-copii este fundamentul principal in definirea copiilor ca viitori adulti. Este esential sa incercam pe cat posibil sa transmitem copiilor comportamente pozitive si moduri bune de a fi. Data fiind aceasta influenta remarcabila pe care adultii o au asupra celor mici, devine o provocare din ce in ce mai mare pentru parinti sa isi educe copiii in toate aspectele. Este cu atat mai important ca, pe langa datoria morala pe care o avem fata de copiii in a le corecta greselile si a-i invata sa discearna binele de rau, sa fim si cei mai buni prieteni ai lor. Astazi iti voi prezenta cateva activitati pe care le poti face impreuna cu cei mici pentru a se dezvolta armonios si a creste intr-un mediu cat mai sanatos.

Departe de ecrane

Fiind inconjurati permanent de tehnologie si de orice e colorat si interactiv, este foarte usor sa iti lasi copilul ore in sir in fata tabletei sau televizorului, insa nu este lucrul cel mai pozitiv. in schimb, aloca timp unor activitati care ii vor fi mult mai benefice. Alege o ora seara, inainte de culcare, in care sa ii citesti celui mic povestile preferate si sa ii explici actiunea. Este un mod foarte eficient de a-i transmite aviditatea pentru lectura, insa acest lucru ii va stimula si creativitatea foarte mult. Bineinteles, subiectul lecturii trebuie sa il atraga si sa fie potrivit varstei lui, iar pentru alegerea celor mai simpatice si interesante carti principala recomandare este libris.ro.

Jocuri, impreuna

Nu trebuie insa sa uitam ca perioada copilariei este cea in care cei mici trebuie sa se joace si ca, in fond, si jocurile pot fi extrem de utile. Din nou, este nevoie ca parintii sa se implice si in aceste activitati, de aceea poti cauta jocuri de echipa care sa ii dezvolte logica si capacitatea de a concepe strategii. Pe educlass.ro gasesti o diversitate de jocuri educative, care vor fi o reala placere atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Experiente, nu lucruri

Antreneaza-te cu copilul tau in tot felul de activitati interesante, care sa ii ofere noi perceptii si sa se cunoasca cat mai bine. Pe complice.ro gasesti o multime de cadouri experentiale ideale pentru cei mici. De la sesiuni de jocuri in echipa, cu campioni nationali, cursuri de televiziune si teatru sau jocuri in camere misterioase, poti alege pentru copilul tau activitatea care se potriveste cel mai bine aptitudinilor si pasiunilor lui. Creeaza amintiri placute ale copilariei pentru micutul tau!

Gaseste motive sa socializeze

Fa-le o invitatie in oras copiilor tai si prietenilor lor. Ofera-le posibilitatea de a se intalni si intr-un altfel de cadru si sa experimenteze cat mai mult. O locatie potrivita este Hanu lui Manuc, iar cei mici vor fi cu siguranta foarte incantati sa interactioneze si sa aiba sentimentul de a se comporta ca adultii.

Sanatatea si imunitatea

Nu in ultimul rand, sanatatea celor mici este cel mai de pret lucru de care trebuie sa ne ingrijim in mod constant. Nefiind la varsta la care sa se ingrijeasca singuri, atentia pe care parintii o acorda acestui aspect trebuie sa fie prioritara. incearca sa mentii o dieta echilibrata pentru cel mic si sa ii aduci aportul necesar de vitamine. Pe vegis.ro gasesti alternative de suplimente care sunt atragatoare pentru copiii si pe care le vor lua cu placere.

Invata-l bunele maniere

Poate ca manierele sunt unul dintre cele mai de pret lucruri pe care orice om ar trebui sa le detina. Cum acestea se dobandesc mai ales in cadrul primelor interactiuni ale copilului, dar si din mediul in care acesta creste, le revine responsabilitatea parintilor de a transmite o educatie cat mai favorabila. De exemplu, taticii ar putea sa isi invete baieteii sa ofere flori femeilor. Desigur, cel mai la indemana este sa ofere flori mamei, bunicilor si chiar colegelor sau prietenelor. Lasa-ti copilului sa preia o parte din actiune si sa aleaga florile care ii plac. Accesati impreuna site-ul celor de la floria.ro unde veti gasi o varietate de flori ambalate cu bun gust.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului