Cresterea copilului

#copil #crestere copil #cheltuieli lunare #cheltuieli crestere copil

Cum sa faci fata cheltuielilor lunare cand cresti un copil

Cresterea unui copil presupune cheltuieli suplimentare care iti pot da peste cap bugetul si care te pot determina sa renunti la multe alte lucruri. Ca parinte grijuliu, esti in stare sa renunti la orice pentru copilul tau si este normal sa fie asa, dar cu timpul aceasta situatie poate duce la aparitia frustrarilor si chiar la degradarea relatiei de cuplu. Cu putina organizare in cheltuirea banilor lunari, poti face fata tuturor provocarilor.


1. Cumpara hainute putin mai mari

Daca obisnuiesti sa cheltuiesti sume importante de bani pe hainutele copilului, trebuie sa-ti schimbi tactica, mai exact sa cumperi mai putine, pentru mai mult timp. Copilul creste foarte repede, astfel ca daca ii cumperi hainute fixe, este posibil ca peste doua luni sa nu-i mai vina, ceea ce inseamna ca iar scoti bani din buzunar. O solutie ar fi sa-i cumperi hainute mai mari, pe care le poate purta si in prezent si peste cateva luni.

De asemenea, este bine sa urmaresti reducerile de sezon, pentru a putea face si mai multa economie.


2. Planifica un meniu saptamanal

Cele mai mari sume din bugetul lunar se duc pe mancare, asa ca la acest capitol ai nevoie de o organizare militareasca. In primul rand, incearca sa nu mai faci cumparaturi zilnice, intrucat tinzi sa achizitionezi si lucruri care nu iti sunt necesare. In al doilea rand, nu pune in cos tot ce-ti cade in mana, cu gandul ca vei reusi sa faci ceva de mancare din produsele respective. Daca aduni toate bonurile de cumparaturi dintr-o luna, vei vedea ca suma totala este mult prea mare pentru bugetul familiei.

Incearca sa gandesti un meniu saptamanal si sa cumperi doar alimentele care iti sunt necesare pentru prepararea lui. Cand vei trage linie la final de luna, economia ar trebui sa fie destul de consistenta.


3. Cumpara lucruri la mana a doua

Sigur, aceasta solutie poate ca nu-ti surade, insa daca stii sa cauti lucrurile la mana a doua, poti gasi preturi foarte avantajoase pentru o calitate buna. Anumite echipamente pentru copii (scaunul pentru masa, scaunul auto, leaganele etc) sunt folosite pentru o perioada scurta de timp, dar sunt scumpe daca le cumperi noi. Alege unele la mana a doua si poti face fata cheltuielilor lunare mai usor.

Sursa foto:huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului