Cresterea copilului

#rechizite scolare #bugetul familiei #economii #cheltuieli scoala

Cum sa faci economii cand ai copilul la scoala

A reinceput scoala, iar cheltuielile pentru carti, caiete, taxe si hainute par sa nu se mai termine. Fie ca e inceputul anului, mijlocul lui sau sfarsitul, cheltuielile se tin lant de parinti. Intr-o seceta financiara cauzata de recesiune, este important sa inveti cateva trucuri prin care sa nu faci prea mare gaura in bugetul familiei !

Sa tii un copil pe bancile scolii sau la gradinita este o foarte mare si implica costuri, indiferent daca este la stat sau la particular.
 

Cumpara strictul necesar si fa liste de prioritati


Atunci cand observi ca prichindelul tau are nevoie de lucruri pentru scoala, ai grija sa prioritizezi nevoile. Cumpara doar strictul necesar si lasa pe lista lucruri care nu sunt urgente sau care pot suferi amanare.

Nu incerca sa aprovizionezi copilul cu pixuri, caiete si alte intr-o singura luna sau la o singura sedinta de cumparaturi. Nu este convenabil nici pentru bugetul tau, nici pentru el. Cumpara-le pe parcurs, pe masura ce are nevoie de ele si nu vei resimti atat de acut cheltuielile.
 

Urmareste ofertele si reducerile


La inceperea scolii , dar si pe parcursul ei, exista perioade in care magazinele se intrec in oferte, reduceri si sold-uri la rechizite si la hainute sau la alte lucruri necesare pentru scoala. Perioada sarbatorilor este propice pentru a cumpara lucruri la preturi foarte mici.
 

Profita de cadouri


Fie ca e aniversarea copilului sau vine Mos Nicolae ori Mos Craciun, poti profita de aceste momente pentru a mai cumpara ceva util pentru scoala.

Nu trebuie sa ii faci cadou doar niste carioci sau sa ii cumperi neaparat caiete si penar, insa exista joculete, accesorii, carticele cu care micutii se pot distra, dar care ii pot fi de folos si la scoala.

Hainele sunt cadouri foarte practice si micutii le adora. Poti profita si alege modele care pot fi purtate si la scoala, nu numai in timpul liber. In acest fel, impusti doi iepuri deodata!
 

Invata copilul sa aiba grija de lucrurile lui


Este important ca micutul tau sa stie sa economiseasca si sa aiba grija de lucrurile lui. Invata-l sa nu faca risipa cu hartia, creioanele, caietele sau sa le strice. Cu cat le pastreaza in conditii mai bune, cu atat vei fi mai putin nevoita sa reinnoiesti stocul de rechizite de-a lungul anului.
 

Participa la concursuri pentru copii, cumpara vouchere cu reduceri sau cupoane speciale


Pe langa ofertele din magazine, s-a lansat o noua moda - voucherele de cumparaturi. Acestea se gasesc peste tot pe internet si sunt foarte convenabile, oferind reduceri de pana la 90%. Poti cumpara jucarii, rechizite, hainute pentru copii, abonamente medicale si stomatologice pentru el, la preturi foarte mici. Sunt o metoda foarte buna de a economisi banuti si de a-i asigura totodata toate cele necesare copilului pentru scoala.

In plus, cand gasesti un pic de timp liber, participa la concursuri pentru copii de pe internet sau din reviste. Invata-l chiar pe micut sa participe la ele, daca sunt potrivite varstei lui.
 

Incurajeaza indemanarea si imaginatia copilului


Invata copilul sa faca coperti pentru carti si caiete, suporturi de stilouri si pixuri din lucruri obisnuite si alte lucruri necesare pentru scoala, folosindu-si indemanarea. Tot ce are nevoie este carton, lipici, hartii colorate, carioci si... ajutorul tau!

Acestea sunt mijloace moderne si facile de a obtine usor lucruri pentru micutul tau si de a economisi bani. In plus, contribuie si la dezvoltarea cognitiva si il invata sa fie responsabil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului