Cresterea copilului

# chimicale viata copil # eliminare chimicale #chimicale

Cum sa elimini chimicalele din viata copilului tau?

Nimic nu este mai sanatos, decat o excursie cu copilul in mijlocul naturii, sau cel putin in dumbrava apropiata. Stai pe patura, lumina vietii tale descopera cu incantare lumea. Rupe un fir de iarba, l-ar mesteca, dar tu i-l smulgi din mana: cine stie, ce fel de chimicale a absorbit. in apropiere susura un parau: te ingrozeste gandul ca ar bea din el! in marea vanzoleala parca observi o eruptie pe pielea lui sub tricou: o fi cumva alergic la detergent?

Traim intr-o lume infricosator de plina de chimicale. Dominatia chimicalelor lent infiltrate peste tot cauzeaza suferinte indeosebi organismului sensibil, aflat in dezvoltare, al copiilor. Ce poti face pentru a-ti proteja copilul, si nu in ultimul rand, planeta, de potopul de chimicale?

Nu esti singur

In era schimbarilor climatice si a poluarii mediului inconjurator tot mai multi producatori si consumatori admit, ca daca nu fac urgent ceva, atunci generatia urmatoare se va confrunta cu probleme grave. Din aceasta cauza apar produsele inovative care sunt fabricate in spiritul protectiei mediului inconjurator. Daca tot mai multe persoane le vor alege pe acestea, atunci poate incepe lent o schimbare pozitiva: se vor imputina chimicalele daunatoare sanatatii in viata cotidiana a oamenilor, si va incepe sa se reduca incarcarea mediului cu substante poluante. Uite 3 idei, carora merita sa le acorzi atentie, pentru ca copilul tau sa intre in contact cu cat mai putine chimicale, si totodata sa sprijini in mod activ viata pe planeta noastra.

Incepe cu detergentul!

O mama cu copil mic exploateaza la maxim masina de spalat, deci nu iti este deloc indiferent, daca cel mic roade scutecul de textil favorit, te ingrijorezi, daca copilul gusta mancarica de pe tricoul sau, si daca apar eruptii pe pielea lui de la alergenii din detergent. Alege un detergent, care sa minimalizeze riscul posibilelor reactii alergice, si care a primit calificarea BIO si vegan (acestea de regula sunt marcate in mod vizibil pe ambalaj). Daca esti preocupat si de protectia animalelor, atunci cauta eticheta Vegan Society. Aceasta certifica faptul ca referitor la produs nu au fost facute experimente pe animale, si toate ingredientele acestuia sunt vegane. Ideal ar fi ca flaconul in care se afla detergentul tau sa fie produs din material plastic reciclabil, astfel imaginea va deveni completa: protejeaza copiii, animalele si totodata mediul inconjurator. intrebarea este daca exista un asemenea detergent? Din fericire exista.

Utilizeaza substante naturale pentru curatenie

Cealalta problema zilnica este curatenia. Cum poti elimina chimicalele? Nu e mare filozofie! Poti gasi pe internet o multime de practici "verzi". Merita sa le incerci: care au efect, le folosesti, si incet-incet uiti de detergentii chimici utilizati pana atunci. Numai cateva exemple: leaga cu un elastic lamaia stoarsa pe robinetii de apa pentru o noapte, si pana dimineata cea mai mare parte a calcarului dispare. Bicarbonatul de sodiu diluat in apa indeparteaza excelent petele de pe tacamurile din argint, pune sare macinata marunt, amestecata cu apa in loc de pudra de curatare pe un burete sau pe o carpa de sters, si sterge cu aceasta suprafata aragazului.

Educa generatia urmatoare sa ii pese de mediul inconjurator

Chiar si copiii foarte mici inteleg ca nu este voie sa arunci gunoiul pe jos, si ca animalele si plantele trebuie respectate. Explica copiilor mai mari, ca nu este bine sa faca risipa, si invata-i cum sa colecteze selectiv deseurile. Astfel scolarii din clasele primare vor stii deja, ca la cumparaturi se tine cont si de protectia mediului inconjurator. Astfel, pana vor ajunge ei adulti, planeta albastra poate ramane albastra, si nu neagra.

Mai multe detalii gasesti pe pagina de Facebook Sansin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului