Cresterea copilului

#relatii #cuplu #discutii #bani

Cum sa discutati despre bani

In fiecare relatie apar, la un moment dat, cateva discutii care nu sunt foarte placute, rar constructive, dar inevitabile. Cand vine vorba de bani, fiecare are ideile sale si alte prioritati. Ea vrea sa isi cumpere pantofi, iar el vrea sa bage banii in masina, ea vrea sa se duca la cosmetica, iar el vrea sa isi cumpere o bicicleta sau sa mai faca o rata.

Concluzia este ca discutiile despre bani sunt intotdeauna foarte sensibile asa ca uite cateva ponturi pentru a trece cu bine peste acestea.

Dedica timp discutiei

Nu inseamna ca trebuie sa marchezi o zi in calendar pentru “discutia despre bani”, dar inseamna totusi ca trebuie sa aloci ceva timp si sa pregatesti din timp o astfel de discutie. Sa stii unde sa bati, sa vezi catre ce se va indrepta discutia si sa incerci sa descoperi concluzia.

Nu te impune drastic

E clar ca fiecare aveti planuri diferit cu banii pe care ii castigati, dar asta nu inseamna ca ideile tale sunt mai bune, ori ca investitiile tale ar fi mai de succes. Oricum, oricat de bune ar fi ideile tale, nu trebuie sa uiti ca discutia nu se invarte doar in jurul banilor tai, ci in jurul banilor vostri.

Fii flexibil

Daca ea vine cu o idee de investitie, de exemplu, nu spune NU din prima. Asculta ce are de spus, asculta-i ideile, vino tu cu altele mai bune si totul e bine cand se termina cu bine. Nu te incapatana sa ii dovedesti ca nu e bine, mai ales daca incapatanarea ta vine dintr-o ambitie.

Nu face pe seful

Chiar daca esti sef la birou, lasa atitudinea superioara acolo unde ii este locul. Daca ajungi acasa si ii spui: “uite, te descurci cu banii astia, da?”, nu o sa iti fie prea bine. Poate ca nu o sa te trezesti cu un pantof in cap, dar in mod sigur o sa se ambitioneze si o sa cheltuie aiurea toti banii.

Conversatiile despre bani sunt la fel de serioase ca oricare alte probleme ce apar in relatia voastra. Oricat de mare ar fi dragostea dintre voi, la un moment dat, tot vor aparea probleme legate de partea financiara pentru ca, stim cu totii, dragostea trece prin stomac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare