Cresterea copilului

#jucarii #jucarii copil #dezinfectare jucarii

Cum sa dezinfectezi jucariile copilului

In timp, jucariile copilului se murdaresc si devin obiecte pline praf, virusuri si microorganisme care ii pot afecta sanatatea, mai ales ca, la varste fragede, el obisnuieste sa le duca la gura. Mentine sanatatea micutului tau dezinfectandu-i jucariile periodic. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa o faci asa cum trebuie!


Dezinfectarea jucariilor de plastic fara baterii

Jucariile de plastic care nu functioneaza pe baterii si nu contin componente electronice pot fi spalate in chiuveta sau intr-un lighean cu apa. Foloseste un detergent special sau putin bicarbonat de sodiu si lasa-le in apa calduta timp de cateva minute. Apoi, cu ajutorul unui burete, curata bine fiecare jucarie in parte si insista asupra zonelor unde murdaria este vizibila. Clateste-le bine sub un jet de apa rece astfel incat sa indepartezi solutia dezinfectanta in totalitate.


Dezinfectarea jucariilor de plastic cu baterii

Aceste jucarii pot fi curatate cu ajutorul unui pulverizator in care adaugi otet din vin alb. Pulverizeaza fiecare jucarie in parte, insista asupra zonelor afectate de murdarie si sterge apoi cu un prosop curat. Lasa-le la uscat pentru o scurta perioada de timp. Jucariile vor fi sigure apoi pentru copilul tau.


Dezinfectarea jucariilor din plus

Jucariile din plus se decontamineaza si se curata foarte usor la masina de spalat. Citeste eticheta de pe fiecare jucarie in parte. Acolo vei avea inscriptionate indicatii privind temperatura la care le poti spala si modul in care o poti face. Aceste jucarii sunt pline de acarieni, care pot afecta sanatatea celui mic. Usuca-le foarte bine inainte de a i le da sa se joace.


Dezinfectarea cartilor si jocurilor de societate

Cartile pentru copii si jocurile de societate sunt realizate dintr-un carton tare, astfel ca apa este de evitat in acest caz. Inmoaie o carpa curata sau un servetel din hartie in putin otet din vin alb. Sterge-le bine pe fiecare in parte, avand grija sa schimbi carpa sau prosopul la fiecare doua sau trei obiecte dezinfectate. Nu vrei sa raspandesti si mai mult microbii de care incerci sa scapi!



[[foto:www.idealhomegarden.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului