Cresterea copilului

#rude #comunicare #cumnata geloasa #conflict familie

Cum sa comunici cu o cumnata geloasa

Relatiile sociale cu rudele noi pot fi dificile mai ales la inceput. Cand ai pornit cu stangul relatia cu o cumnata , comunica mai bine cu ea si rezolva situatia inainte de a se transforma intr-un conflict permanent.

O cumnata geloasa poate transforma orice intrunire de familie intr-un moment neplacut. Afla cum sa faci fata unei cumnate care se poarta urat cu tine din cauza geloziei.
 

Pastreaza-ti calmul


Chiar daca te ataca verbal si pare evident ca are ceva impotriva ta, nu trebuie sa-i raspunzi cu aceeasi moneda si sa incerci sa o ranesti.

Daca cedezi si faci un comentariu rautacios la adresa motivului geloziei ei, risti sa distrugi orice sansa de recuperare a relatiei voastre de familie.
 

Nu-ti implica sotul in conflict


Tensiunea dintre voi va fi cu siguranta amplificata daca il implici si pe sotul tau in conflict si mai ales daca ii ceri sa te apere neconditionat .

Incearca sa nu-l implici deloc in situatie si sa rezolvi chiar tu problema provocata de cumnata ta geloasa prin comunicare.
 

Abtine-te


Rezista tentatiei sa-i raspunzi cu aceeasi moneda atunci cand incearca sa provoace un conflict. Daca ti-ai pastrat calmul si ai ignorat comentariile ei rautacioase, abtine-te de replici acide, mai ales dupa ce ea si-a terminat "numarul".

Pentru ca acum face parte din familia ta, invat-o prin exemplu cum ar trebui sa se poarte cu tine.
 

Copleseste-o cu amabilitate


Cea mai simpla solutie pentru a elimina gelozia cumnatei tale este sa nu-i dai niciun motiv sa simta ca tu nu meriti ceea ce ai si ea isi doreste. Include-o in discutii si arata-i cea mai politicoasa si mai calda fata a ta.

Daca are un minim de bun simt si buna crestere va incepe sa se simta vinovata pentru comportamentul ei de pana acum si ati putea chiar deveni prietene bune.

 

Confrunta problema


Daca nicio alta solutie nu a functionat, confruntarea directa poate fi un pas necesar. Nu pronunta cuvantul "gelozie" si nu o insulta cu nimic. Intreab-o doar care este sursa comportamentului ei si cum puteti rezolva acest conflict.

Spune-i ca iti doresti sa mentii pacea si intelegerea in noua ta familie extinsa si da-i exemple de situatii in care ai simtit ca a incercat sa provoace un conflict.

Cu putin noroc, cumnata ta isi va schimba atitudinea. In caz contrar, poti incerca din nou pasii de mai sus, pana observi ca s-a plictisit sa te atace si poti restabili pacea in familia ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare