Cresterea copilului

#scaun auto #copii #bebelusi #scaune auto copii

Cum sa alegi cel mai bun scaun auto pentru copil

Statisticile arata ca scaunul auto salveaza vietile bebelusilor atunci cand au loc accidente in trafic, ceea ce inseamna ca un astfel de produs este, fara indoiala, de nelipsit daca tii la siguranta puiului tau. Iata cateva criterii dupa care trebuie sa te indrumi atunci cand alegi scaunul auto pentru copilul tau.


Marimea


Este foarte important sa alegi un scaun auto in functie de varsta sau greutatea copilului. In general, cele mai multe scaune auto pentru copii sunt create pentru a acoperi o gama cat mai larga si pentru ca ele sa poata fi utilizate cat mai mult timp. Astfel, scaunele auto se gasesc in variante special create pentru bebelusi, copii intre si 1 si 3 ani sau 3  si 5 ani. Daca ai impresia ca micutul tau este prea dezvoltat pentru varsta pe care o are, opteaza pentru un scaun care are specificat pe eticheta greutatea pentru care este destinat.


Reglarea spatarului


Atunci cand iti doresti ca micutul tau sa adoarma, in mod evident acesta trebuie sa fit intins pe spate, iar cand se trezeste, puiul tau doreste sa stea in sezut pentru a fi atent la mami si la tati. In acest sens, alege un scaunel auto care sa aiba sistem de reglare a spatarului pentru confortul  bebelusului.


Sistemul de prindere


Conform standardelor Europene, toate scaunele auto trebuie sa aiba scaun auto .


Materialul


Pentru ca este foarte posibil ca micutului sa i se mai faca rau si sa vomite ori sa murdaresti scaunul cu lapte sau alte alimente, ar fi bine sa optezi pentru un scaunel auto fabricat dintr-un material usor de intretinut. De asemenea, o husa de schimb este o varianta excelenta, insa in cazul in care nu gasesti o husa, poti proteja scaunelul cu o paturica. Aceasta poate fi spalata si scuturata mereu, astfel ca micutul tau nu va inspira praf si nu va simti mirosuri neplacute.


Atentie! Foloseste scaunelul auto chiar si atunci cand este vorba de distante mici. Nu tine copilul in brate, ci aseaza-l in scaunelul special unde este fixat si protejat de pericolele din trafic. De asemenea, incearca sa conduci mult mai prudent si evita plecarile bruste de pe loc, dar si franarile puternice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului